//Ismét szabad az út Tbiliszibe
A Myway Airlines Tbiliszi-Budapest között heti 3 alkalommal fog menetrend szerinti járatokat üzemeltetni #moszkvater

Ismét szabad az út Tbiliszibe

MEGOSZTÁS

A kínai Hualing Group által alapított grúz Myway Airlines a téli menetrend életbe lépésétől, október 28-tól heti három alkalommal indít járatokat Budapestre.

A Myway Airlines Tbiliszi-Budapest között heti 3 alkalommal fog menetrend szerinti járatokat üzemeltetni #moszkvater
A Myway Airlines Tbiliszi-Budapest között heti 3 alkalommal fog menetrend szerinti járatokat üzemeltetni
Fotó:WIKIPÉDIA

A 2017-ben alapított Myway légitársaság flottája – melynek bázisa Grúzia fővárosában, Tbilisziben van -, jelenleg két Boeing 737-800-as gépből áll. Ezzel a Grúzia és Magyarország között eddig egyedüli fuvarozóként üzemelő Wizz Air vetélytársat kap. A Myway Airlines Tbiliszi-Budapest között heti három alkalommal fog menetrend szerinti járatokat üzemeltetni, ami a frekvenciák gyakorisága miatt, valamint mert a légitársaság hagyományos osztályokkal üzemel, az üzleti utasoknak mindenképpen kedvező lehet, továbbá az is előnyt jelenthet, hogy a fapadosokkal ellentétben átszállási lehetőségeket tud biztosítani a Budapesten túli desztinációkra. Ez Magyarország szempontjából szerencsés lenne, mert elősegíthetné a Budapest centrikus repülést.

Korábban a Wizz Air a magas repülőtéri díjakra való tekintettel elvetette a grúz fővárosba történő repülés lehetőségét, így az heti három alkalommal Kutaisiba szállítja utasait. A Myway piaci szereplőként már több városban jelen van, többek között Tel-Aviv, Kijev, Harkov és Batumi szerepel az úticélok között. A légitársaság járatindítási célpontja Budapest mellett egy másik európai főváros Athén is, de távlati terveik között szerepel, hogy bekapcsolódjon az utasszállításba Dubai, Minszk, Szentpétervár és Peking irányába is. Természetesen ez csak bővülő flottával lehetséges, melyhez elengedhetetlen egy tőkeerős háttér biztosítása. Az új légijárat mindenképpen elősegíti a Magyarország és Grúzia közötti utasforgalom további dinamikus fejlődését.

MEGOSZTÁS