//Polgárháború Ad Infinitum
Orosz Történelmi Podcast #moszkvater

Polgárháború Ad Infinitum

MEGOSZTÁS

Ad Infinitum, szép latin kifejezés, csak nem akkor, amikor polgárháborúra használják, mely során a Rusz népeinek sorsa rosszról  még rosszabbra fordul. Podcast a #moszkvatéren. Hallgassanak minket!

Mayer Márton podcastja a #moszkvater.com számára

Izjaszláv nagyfejedelem másodszor is képes visszaszerezni Kijev trónját, bár ezúttal inkább rajta kívül álló okokból sikerül neki. De lássuk, mihez is kezd nem éppen betonbiztos hatalmával? Talán a korábbi hibákból tanulva összefogást sürget? Közös sereget toboroz a kunok ellen? Békejobbot nyújt megmaradt egy szem fiútestvérének és az uralkodóképes korba szökő unokaöccseinek?

„Oleg, Borisz, Roman és egy újabb Vlagyimir személyében újabb szereplők lépnek a színre. Ők Bölcs Jaroszláv unokái, akik új generációként ismét lehetőséget kapnak az igen terebélyes Rurik leszármazottak közötti viszonyok rendezésére”

Izjaszláv fogságba esik, majd rövid úton szabadul, de Csernyihiv falai alatt a kun seregek csapdájába kerülve nem sok jóra számíthat a mozgalmas életű rusz nagyfejedelem.

Az egyik unoka odáig megy, hogy egyenesen a kunokkal szövetkezik családtagjai ellen. Méltó büntetését nem nyeri el, hisz tömlöc, vagy halál helyett, egy Földközi-tengeri egzotikus szigetre kap üdülési beutalót, ráadásul a bizánci császár által finanszírozva. Ja, és feleség is jár ehhez a kiküldetéshez.

„Ezalatt Bölcs Jaroszláv utolsó életben maradt fia veszi át Kijev és a birodalom irányítását, teszi ezt még a korabeli krónikások szerint is nagyon rosszul”

Az epizód végére úgy érzi az ember, hogy ennél már csak jobb jöhet, hát nézzük, hogyan alakul tovább történetünk itt az Orosz Történelmi Podcastben, melyet mindig megtaláltok a #moszkvater.com oldalán.

A facebookon találtok az egyes epizódokhoz kapcsolódó képeket, térképeket, érdekességeket: https://www.facebook.com/orosztortenelmipodcast

Iratkozzatok fel a népszerű ingyenes podcast platformok egyikére és hallgassátok a műsort akár offline is: https://kite.link/orosztortenelmipodcast18

Spotify, Apple Podcast, Google Podcast, YouTube, stb.

MEGOSZTÁS