//Jönnek a kunok!
Orosz Történelmi Podcast #moszkvater

Jönnek a kunok!

MEGOSZTÁS

Megismerkedünk a ruszok eddigi legádázabb ellenségével, a kunokkal, akik az elmúlt részek eseményeit elnézve, a legjobbkor törnek rá a legyengült, belső viszályoktól szenvedő birodalomra.

Mayer Márton podcastja a #moszkvater.com oldalán

Nem kellett sokat várni rá, hogy a rusz fejedelmek, a Jaroszláv három fiából álló triumvirátus keleti kalandozásai révén új ellenséget szerezzen magának. De ez nem a megszokott barbár sztyeppei horda, akiket egyszerű létszámbeli fölénnyel kordában tudnak tartani a harcedzett druzsinák. Itt bizony hétpróbás harcosok érkeznek Kijev falai alá, akik az iráni síkságról páncélt, a Távol-Keletről pedig hadi taktikát és technikát hoznak magukkal, szétkergetésükhöz összefogás, egység lenne szükséges.

No, és ha valami nem jött össze az elmúlt évtizedekben a Rurik dinasztia uralkodóinak, akkor az sajnos éppen ez.

„A kunok, ez a szinte lóháton született, íjat minden korábban látottnál jobban használó, és híres színlelt visszavonulásukkal a legfegyelmezettebb katonai tömböt is megbontó harcias nép, a soron következő epizódjaink főszereplőivé válnak majd, így ezúttal jól megismerkedünk velük”

Perejaszlav városa odavész, és Kijevben is teljes a káosz, a nép megelégeli a közvetlen veszély ellenére is civakodó urait és fellázad.

Mit lehet ilyenkor tenni? Külföldre kell menekülni, és onnan zsoldosunkkal saját népünkre támadni, hogy visszaszerezzük a trónt…

Ehhez sok sikert kívánunk a próbálkozóknak, mi pedig hallgassuk meg egy uraik által megbénított állam nem éppen legfényesebb éveinek történetét az Orosz Történelmi Podcastben, melyet mindig megtaláltok a #moszkvater.com oldalán.

A facebookon találtok az egyes epizódokhoz kapcsolódó képeket, térképeket, érdekességeket: https://www.facebook.com/orosztortenelmipodcast

Iratkozzatok fel a népszerű ingyenes podcast platformok egyikére és hallgassátok a műsort akár offline is: https://kite.link/orosztortenelmipodcast17

Spotify, Apple Podcast, Google Podcast, YouTube, stb.

MEGOSZTÁS