//A Rusz városai és a Grúz Királyság
Orosz Történelmi Podcast #moszkvater

A Rusz városai és a Grúz Királyság

MEGOSZTÁS

Izgalmas körutazást teszünk a 12. századi Rusz városaiban, új helyszíneket ismerünk meg, majd az orosz nép történelmével összefonódó grúz nép historiájába kóstolunk bele.

Mayer Márton podcastja a #moszkvater.com számára

Történelmi műsorunkban szó volt már nem egy középkori varég, finnugor, vagy éppen pusztai nomád népekhez köthető településről. A mai epizódban főleg olyan városokba, városállamokba látogatunk el, melyek eddig kevésbé kerültek a középpontba, de a következő hetekben tárgyalt történelmünk szempontjából jó, ha előre megismerkedünk velük.

„A mai belarusz főváros Minszk, az ukrán Csernyihiv, vagy éppen az orosz Rjazany mind fontos szerepet tölt be már a ruszok 12. századi történelmében is, lássuk, hogy s mint vannak berendezkedve ezek az ősi városok”

Az adás második részében a Kaukázus déli lejtőire látogatunk, a mai Oroszországgal szomszédos Grúzia földjeire. A grúzok történelme az aktuálpolitikai aspektustól eltekintve is összefort a hegység túloldalán elnyúló orosz, rusz birodaloméval, így ezen a ponton megismerkedünk ennek a harcos, keresztény kis országnak a lakóival. Mivel a terület négy nagy birodalom és kultúrkör határán fekszik (Bizánc, Kijevi Rusz, Perzsa Birodalom, Arab Kalifátusok), az akció garantált most és tulajdonképpen napjainkban is, ebben a régióban.

Erről mind áttekintő jelleggel szó lesz az Orosz Történelmi Podcast mai részében, melyet mindig megtaláltok a #moszkvater.com oldalán.

A facebookon találtok az egyes epizódokhoz kapcsolódó képeket, térképeket, érdekességeket: https://www.facebook.com/orosztortenelmipodcast

Iratkozzatok fel a népszerű ingyenes podcast platformok egyikére és hallgassátok a műsort akár offline is: https://kite.link/orosztortenelmipodcast22

Spotify, Apple Podcast, Google Podcast, YouTube, stb.

MEGOSZTÁS