//„Németországot már elintézték…”
Drábik János #moszkvater

„Németországot már elintézték…”

MEGOSZTÁS

„Aki Kelet-Európa fölött diszponál, az dönthet a hatalmi rendről” – állítja Drábik János. A Szabad Európa Rádió egykori vezető szerkesztőjével, az ellentmondásos megítélésű újságíróval, könyvek sorának szerzőjével Ukrajnáról és a világ átalakulásáról beszélgettünk podcastünkben.

Posta Ákos István

Drábik János, a Szabad Európa Rádió volt vezető szerkesztője idős kora ellenére is aktívan dolgozik. Néhány nappal a 86. születésnapja után az Ünnepi Könyvhéten dedikálta a könyveit. Közben nemrégiben a Mi Hazánk elnöki tanácsadó testületének tagja lett. A pártelnök Toroczkai Lászlót nemzetpolitikai és világpolitikai háttértanulmányokkal segíti politikai tevékenységében, Raffay Ernő és Tóth Gy. László mellett.

„Az amerikai-magyar kettős állampolgárságú újságíró megítélése ambivalens”

Egyesek szerint ő a „konteó-cézár”, míg mások halomra „falják” a többszáz oldalas könyveit, amelyekből immár több mint 20 jelent meg. Az egyszerre bestsellernek és tiltott gyümölcsnek számító könyvek közül – értelemszerűen – a #Moszkvatér olvasóközönsége számára legkurrensebb témájú kötetéről kérdeztem budai otthonában.

„Az ukrán helyzet megértéséhez fontos látni a titkos társaságok célkitűzését”

– kezdi a fejtegetését. A cél ugyanis egyrészt Németország megsemmisítése, másrészt Oroszország elszigetelése és feldarabolása. Drábik emlékeztet arra, hogy egykor a kijevi Ruszból fejlődtek ki az egyre nagyobb orosz hercegségek, így jött létre egy a méreteinél fogva világbirodalommá fejlődött ország. Ebből fakad az is, hogy az orosz és az ukrán testvér nemzet. Ahogy az újságíró fogalmaz, egy és ugyanazon nép.

„A korábban Münchenben élő újságíró gondolatmenete szerint Németország meggyengítése  esetében a háttérhatalom sikerrel járt, hiszen mint fogalmaz, Németországot elintézték. Oroszország azonban még a többi szovjet tagköztársaság függetlenedését követően is a világ legnagyobb országa maradt, ráadásul mintegy hatezer nukleáris fegyverrel is rendelkezik”

Már Jimmy Carter amerikai elnök nemzetbiztonsági főtanácsadója, Zbigniew Brzeziński kifejtette, Ukrajnában fog eldőlni, hogy egypólusú vagy kétpólusú világrend lesz. Az Egyesült Államok célja, hogy megőrizze a dominanciáját az egész világban. Drábik szerint mindez nem is feltétlenül az amerikai polgárok érdekében történik, hanem a mindenkori választott politikai vezetés fölött álló, azt is behálózó szervezett magánhatalom sok évszázados, távlati terveinek folyamatos érvényesítése miatt.

„Oroszországot nem lehet legyőzni, ugyanakkor a háttérhatalomnak nem is az a célja, hanem, hogy ne találhasson egymásra az Európai Unió és Oroszország. A szövetségük ugyanis komolyan veszélyeztetné a papíron amerikai, valójában szerinte háttérhatalmi dominanciát a világpolitikában”

Arról, hogy miért pont Ukrajna került ilyen kulcsfontosságú szerepbe, és Drábik János milyennek látja a kárpátaljai magyarság helyzetét, valamint, milyen jövő áll Ukrajna és Oroszország előtt, többet megtudhatnak az alábbi videóból, amely itt tekinthető meg.

MEGOSZTÁS