//Szovjet mintákat vesz fel Amerika
#moszkvater

Szovjet mintákat vesz fel Amerika

MEGOSZTÁS

#moszkvatér és az UltrahangPlusz közös projektjének, a MoszkvatérPlusznak a legfrissebb adásában az elmúlt időszak híreit, érdekes megszólalásait elemeztük. Beszéltünk arról, hogy miért juthat gyakran eszünkbe a mai Amerikáról a késői Szovjetunió, mi kötheti össze Oroszországot és Észak-Koreát, hogyan értékeljük Putyinnak az 1956 leveréséről szóló szavait, vagy miért szólt be Ukrajna Kínának és Indiának.

A MoszkvatérPlusz műsorában Stier Gábor, a Moszkvater.com alapító főszerkesztője, és ezúttal az Ultrahang műsorvezetője, Király Tamás tallózott az elmúlt napok aktuális híreiből, és ezeken keresztül próbálták bemutatni a világban zajló folyamatokat.

Beszéltünk arról, hogy miért juthat gyakran eszünkbe a mai Amerikáról a késői Szovjetunió, van-e esély Joe Biden leváltására, mi kötheti össze Oroszországot és Észak-Koreát, mit kaphat Moszkva Phenjantól, és mit adhat ezért cserébe, hogyan értékeljük Putyinnak az 1956 leveréséről szóló szavait, vagy miért szólt be Ukrajna Kínának és Indiának. De felvetődött a török uniós tagság kérdése is, ennek kapcsán pedig az, miért gondoltam sokáig azt, hogy Ukrajna majd csak Törökország után lehet az Európai Unió tagja. Tehát soha. Egyebek mellett ezekről a kérdésekről beszélgetett Stier Gáborral Longauer András.

#moszkvatér a www.moszkvater.com és az Ultrahang közös műsora minden hetenként általában szerdán érhető el az UltrahangPlusz csatornáján. De olvasóink megtalálják ezeket a műsorokat a portálunkon, és követhetnek bennünket a Facebookon, a Telegramon, és a Twitteren is.

MEGOSZTÁS

1961-ben született külpolitikai újságíró, elemző, publicista. A Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírója, a #moszkvater, a szláv világgal és a posztszovjet térséggel foglalkozó portál alapító főszerkesztője. Előtte 28 éven át a lap megszűnéséig a Magyar Nemzet konzervatív napilap munkatársa, 2000-től 2017-ig a külpolitikai rovat vezetője, majd a lap főmunkatársa. A lap utolsó moszkvai tudósítója. Érdeklődési területe a posztszovjet térség, emellett a globális folyamatok. Rendszeresen publikál külpolitikai folyóiratokban, írásai, interjúi időről időre megjelennek a közép- és kelet-európai sajtóban. A Putyin-rejtély (2000) című könyv szerzője, 2009-től a Valdaj Klub állandó tagja. A Metropolitan Egyetem kommunikáció szakának docense. A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület elnökségének a tagja.