//Hogyan feji a PFIZER Európát?
„Szóval még majd’ négy évig vesszük a vakcinákat, hizlaljuk az amerikai cégeket, mikor a WHO már hivatalosan is kihirdette a koronavírus járvány végét” #moszkvater

Hogyan feji a PFIZER Európát?

MEGOSZTÁS

Az elmúlt években a szemünk előtt váltak valósággá a korábban csupán néhány „csodabogár” által hirdetett összeesküvés-elméletek. A mélyállamról már a fősodor is értekezik. Nem véletlenül, hiszen előbb a világjárvány, majd most a háború ébreszthetett rá sokakat, hogy valami nem stimmel körülöttünk. A világot irányító szűk elit a háttérből egyre határozottabban terelgeti az eseményeket a neki kedvező irányba. Ennek látványos „eredményeként” a nagy gyógyszer cégek és a hadiipari komplexum vállalatai óriási nyereségre tesznek szert nem utolsó sorban azt kihasználva, hogy Európa közben mind mélyebbre süllyed, eluralkodik a káosz és a bizonytalanság.

„Szóval még majd’ négy évig vesszük a vakcinákat, hizlaljuk az amerikai cégeket, mikor a WHO már hivatalosan is kihirdette a koronavírus járvány végét” #moszkvater
„Szóval még majd’ négy évig vesszük a vakcinákat, hizlaljuk az amerikai cégeket, mikor a WHO már hivatalosan is kihirdette a koronavírus járvány végét”
Fotó:EUROPRESS/JACK GUEZ/AFP

Mintha valami megváltozott volna körülöttünk. Láthatatlan kezek előbb karanténba zártak bennünket, és a COVID-19 elleni árnyékboksz, a bezártság és a félelem szép lassan felőrölte előbb az egyén ellenállását, majd a társadalmak maradék kohézióját. De megszenvedték ezt a két évet a nemzetgazdaságok is, nem beszélve a globális termelési láncok, és egyéb hálózatok megszakadásáról. Lényegében ugyanaz a folyamat zajlott globális, nemzeti és egyéni szinten. Alig tért a világ magához a kábulatból, jött az újabb csapás, a világrend átalakulásának felgyorsulásával, a Kelet és a Nyugat közötti ellentétek kiéleződésével, ezen belül az Ukrajnában dúló háborúval, az ezzel járó inflációval, az egzisztenciális bizonytalansággal, és ismét csak a jelen és a jövő miatti aggodalommal.

„De ezzel a hét szűk esztendőnek még nincs vége, hiszen a beetetés után már fojtogat bennünket a digitalizáció árnyoldala, a szabadságunkat végképp eltörlő, életünket nyitott könyvvé tevő, még az intim szférát is kisajátító modernitás”

A progresszió áldásai digitális börtönbe zárnak bennünket, amelynek ráadásul a többség eleinte még örülni is fog. Mert nem ismeri fel, hogy például a készpénz eltűnése, vagy éppen a világunk teljes digitalizásálása milyen észrevétlenül szívja el körülöttünk a levegőt. De nyakunkon a mesterséges intelligencia, a robotizáció is, amely előbb a munkánkat veszi el, majd szép lassan a fejünkre nő, és teljesen leigáz bennünket. A sort még folytathatnánk, de maradjunk a közelmúltnál és a jelennél, hiszen

„az említett két csapás mindegyike különös erővel sújtott le az irányt vesztetten, igazi vezetők nélkül, léket kapott hajóként hánykolódó Európára”

S hogy Európa mennyire nem ura a helyzetnek, azt jól mutatja, hogy egyre inkább Amerika vazallusává válik. S ehhez még csak a háború sem kellett. Elég volt a koronavírus járvány. De az európai társadalmak azért mintha kapisgálnák, hogy nem jó irányba mennek a dolgok. Egyre nő ugyanis az elégedetlenség amiatt, hogy az amerikai gyógyszergyártók 2026-ig ráerőltetnék az Európai Unióra a saját vakcináikat. Mert ez egyrészt hatalmas üzlet, másrészt ahogy az európai hadiipar legyengítésével biztonságunkat, úgy a gyógyszercégek víz alá nyomásával az egészségünlket tartják a kezükben.

„Szóval még majd’ négy évig vesszük a vakcinákat, hizlaljuk az amerikai cégeket, mikor a WHO már hivatalosan is kihirdette a koronavírus járvány végét”

Sztella Kiriakídisz egészségügyi biztos azonban ennek ellenére nem vette figyelembe Lengyelország, Bulgária, Magyarország és Litvánia javaslatát, miszerint a járvány helyzet konszolidálódásával célszerű lenne felmondani a vakcina vásárlásról kötött szerződést a PFIZER/BIONTECH céggel. Ha már egyszer nemcsak az Európai Unió, hanem a tagállamok pénztárcája is elég üres.

Persze van, akinek a számlája azért gazdagodik. Váratlanul több mint közel 1,5 milliárd forint, pontosan 4 millió euró jelent meg az uniós egészségügyi biztos asszony férjével közös számláján. A pénz az állami tulajdonban lévő Ciprusi Szövetkezeti Bank révén landolt a Kiriakídisz család számláján, és annak érdekében, hogy a botrányt elkerüljék, megpróbálták valamiféle hitelnek, kölcsönnek álcázni.

„Az amerikai cégeknek mindent megér, hogy az európai üzletet ne veszítsék el, és a pandémia címén is megfejjék a szövetségesüket”

S ezt megtehetik már csak azért is, mert az „egységes Európa” struktúrája ezt saját lakosságának érdekeivel szembe menve sem akadályozza meg. Washingtont pedig nem érdekli, hogy az európai gazdaság válságban van, és kitart a PFIZER-rel kötött szerződés teljesítése mellett. Az Európai Bizottságnak pedig fontosabb, hogy ne ütközzön az Egyesült Államokkal, ezért inkább kevesebb támogatást juttat a tagországok egészségügyi rendszereinek.

De a problémák már ott kezdődtek, hogy a pandémia idején az Európai Unió kiszorított a piacáról minden alternatív vakcina gyártót, és teljes mértékben függő helyzetbe került az Egyesült Államoktól. Az amerikai cégek pedig kihasználják ezt a helyzetet a gyógyszer piac monopolizálására, az árak diktálására. Az európai országok pedig a gyógyszerek árának ugrásszerű emelkedésével szembesülnek.

„Az Európai Unió illetékesei azzal sem nagyon foglalkoznak, hogy mRNS alapú vakcinák provokálják és felturbózzák a krónikus betegségeket. A PFIZER vezetői ezzel tisztában voltak, ám a gigantikus nyereség fontosabb volt számukra, ezért eltitkolták ezt a mellékhatást a külföldi megrendelők elől”

A PFIZER ellen azóta már beadtak egy 3 milliárd dolláros keresetet a kovid elleni vakcinákról szóló információk meghamisítása miatt. Ne örüljenek, nem az Európai Bizottság. Az Európai Unió országainak ebben a helyzetben követelniük kellene a Bizottságtól, hogy álljon ki az európaiak érdekeiért, és ne az amerikai korporációk érdekeit védje. A hatékonyságot és a biztonságot szem előtt tartva részletes vizsgálatnak kellene alávetni a PFIZER vakcináit, ennek eredménye pedig lehetővé tenné a szerződés felbontását.

„Európa azonban csak sodródik, miközben láthatatlan kezek a zsebében és a pénztárcájában kotorásznak”

S hogy miért hoztuk fel most ezt az esetet? Mert a fegyverek és lőszerek kérdésében Amerika ugyanígy kiszolgáltatottá teszi Európát. Ebben az EU-n belül is vannak partnerei, például a lengyelek. De e kérdésben mintha már nyiladozna egyes politikusok szeme. Így Emmanuel Macron francia elnök megvédené Európa stratégiai autonómiáját, amelynek elengedhetetlen feltétele, hogy Európa el tudja látni magát, ha járvány van, és képes legyen megvédeni magát háború esetén.

MEGOSZTÁS

1961-ben született külpolitikai újságíró, elemző, publicista. A Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírója, a #moszkvater, a szláv világgal és a posztszovjet térséggel foglalkozó portál alapító főszerkesztője. Előtte 28 éven át a lap megszűnéséig a Magyar Nemzet konzervatív napilap munkatársa, 2000-től 2017-ig a külpolitikai rovat vezetője, majd a lap főmunkatársa. A lap utolsó moszkvai tudósítója. Érdeklődési területe a posztszovjet térség, emellett a globális folyamatok. Rendszeresen publikál külpolitikai folyóiratokban, írásai, interjúi időről időre megjelennek a közép- és kelet-európai sajtóban. A Putyin-rejtély (2000) című könyv szerzője, 2009-től a Valdaj Klub állandó tagja. A Metropolitan Egyetem kommunikáció szakának docense. A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület elnökségének a tagja.