//Épül a Via Carpatia
„Manapság már az építkezések akadályozzák a forgalmat. De ennek is vége lesz egyszer, hiszen csak az idei évre 390 kilométernyi út elkészítését ígérték” #moszkvater

Épül a Via Carpatia

MEGOSZTÁS

Meglódult az útépítés Lengyelországban. Az év elejétől már majdnem 120 kilométernyi útszakasz készült el, tehát a 2021-re megígért 390 kilométernyi út közel negyede. Még ebben az évben négy autópálya- és tizennégy gyorsforgalmi útszakaszt terveznek a forgalomnak átadni.

Ijjas Anna írása a #moszkvater.com számára

„Manapság már az építkezések akadályozzák a forgalmat. De ennek is vége lesz egyszer, hiszen csak az idei évre 390 kilométernyi út elkészítését ígérték” #moszkvater
„Manapság már az építkezések akadályozzák a forgalmat. De ennek is vége lesz egyszer, hiszen csak az idei évre 390 kilométernyi út elkészítését ígérték”
Fotó:EUROPRESS/Odd ANDERSEN/AFP

Aki az elmúlt évtizedekben rendszeresen járt Lengyelországba, az megküzdött az áldatlan állapotban lévő utakkal. Az ország úthálózata a 2010-es évekre végképp elavult. Nemcsak az autópályák hiánya volt kínzó, hanem a meglévő utak minősége is rengeteg kívánnivalót hagyott maga után. Aztán a gazdasági növekedésnek, és nem utolsó sorban az uniós fejlesztési pénzeknek köszönhetően szép lassan valami megindult, az elmúlt évekre pedig már erőteljesen felpörgött az autópályák építése. Az eredmény elképesztő. Az elmúlt nagyjából egy évtizedben olyan építkezések folytak, hogy az autópályák mára lényegében behálózzák egész Lengyelországot. S az építkezések nem állnak le.

„Amióta Lengyelország belépett az Európai Unióba, az autópályák hossza 543-ról 4371 kilométerre, azaz a nyolcszorosára nőtt. Ilyen mértékű bővülés sehol sem volt Európában”

Mint a Rzeczpospolita megjegyzi, egyetlen területen sem hoztak az európai támogatások olyan látványos eredményt, mint az autópályák építése terén. Ez az elképesztő bővülés – teszi hozzá a lap – elképzelhetetlen lett volna az európai támogatások nélkül. Az írás emlékeztet egyébként arra is, hogy az EU intenzíven támogatja a vasút fejlesztését is.

„Manapság már az építkezések akadályozzák a forgalmat. De ennek is vége lesz egyszer, hiszen csak az idei évre 390 kilométernyi út elkészítését ígérték”

Ennek ugyan egyelőre csupán mintegy negyede készült el, a lengyel Autópálya és Országúti Általános Igazgatóság (GDDKiA) azonban bizakodó. „Ha az időjárás megengedi, talán az év elején ígértnél is több szakaszt tudnánk átadni” – közölte a szervezet sajtóügynöksége a Rzeczpospolita lengyel napilappal. Elsősorban az A1-es autópálya Tuszyn és a częstochowai elkerülő út közti építési szakaszról van szó. Az év vége előtt ezen kívül még három szakaszon indulhat meg a közlekedés. Így a Tuszyn és Piotrków Trybunalski, Kamienski és Radomsko, valamint Radomsko és a sziléziai-łódzki vajdaság határán. Ezen kívül a częstochowai elkerülő út és a vajdaság határa közötti szakasz átadása is várható.

„December előtt meghosszabbodik az S19-es gyorsforgalmi út”

Az autósok jelenleg a Lublin–Niedrzwica Duża, Kraśnik–Janów Lubelski, Lasy Janowskie–Zdziary, Rudnik nad Sanem–Nisko szakaszokon, valamint a Kraśnik és Janów Lubelski közötti elkerülő úton közlekednek. Ehhez még hozzátartozik az S19-es Nisko és Pogórz közötti szakasza, valamint a Pogórz és Kamien közötti rész. Az S7-es autópályán  négy szakasz kapcsolódik be a forgalomba. A Tarczyn-grójki elkerülő út, Szczepanowice-Widoma, Mława-Stregowo, valamint Stregowo-Pieńki. Az S61-esen megnyitják a Wysokie-Raczki közötti szakaszt, az S5-ösön Białe Błota-Szubin, az S3-ason Polkowice-Lubin közötti szakaszt. Az S17-esen a tomaszów lubelski elkerülő úton egy sáv lesz járható. A 23-as autóúton már lehet közlekedni a mysliborz-i szakaszon 3,4 kilométer hosszan.

Még nem ismert a varsói déli elkerülő út (S2) ursynowski szakaszának megnyitási időpontja. Az Ursynów alatti alagút már tavaly kész volt, de az építési határidőt 2021. március végére tolták. A változás oka az engedélyek kiadásának a késése volt. Majd az olasz Astaldi cég, amely a beruházást végezte, a pandémia és a dolgozók megbetegedése miatt kérte a további halasztást.

„Az útépítés tovább folytatódik”

Jövőre tervezik többek között az S61-es Guty-Ełk Południe, az S7-es Napierki-Mława, valamint az S19-es Niedrzwica Duża-Kraśnik, Zdziary-Rudnik, valamint Kamień-Sokołów Małopolski közötti szakaszának átadását.

A lengyel kormány további útépítéseket ígért, nagyjából két és félezer kilométernyi úthálózat építését jelentette be augusztusban. Ez az elkövetkező években fog megvalósulni egy előreláthatóan 2030-ig tartó átfogó program (Program Budowy Dróg Krajowy – Országútépítési Program) keretében. Az új beruházás költségei 187 milliárd złotyba kerülnek.

„A szakemberek szerint ez lehet Lengyelország történetében a legnagyobb útépítési program”

A tervekben szerepel többek között a szczecini elkerülő út, az S10-es út Szczecintől Varsóig, valamint a varsói agglomerációs körgyűrű. Átépítik az A2-es autópályát Varsó és Łódź között, Lengyelország déli részén – ami magyar szempontból is fontosabb – Wrocław-Krzyzowa és Wrocław-Tarnów között az úthálózat áteresztő képességének javítását szem előtt tartva 370 km-rel kibővítik az A4-es autópályát. Ez előreláthatóan 35,5 milliárd złotyba kerül majd.

„Tovább épül a Via Carpatia Lengyelországban”

Ami Magyarországot is mindenképpen érintheti, az a Via Carpatia lengyelországi szakaszának (S19) további építése, amely a tervek között is a lista elején van. A Via Carpatia a Balti-tengertől indulva Lengyelországon át vezet Szlovákián, majd Magyarországon – Debrecent és Miskolcot érintve – Románián, Bulgárián és Görögországon keresztül haladva éri el az Égei- és a Fekete-tengert.

A lengyel kormány – a szlovák féllel közösen – közel fél millió eurós pályázati összeget kért az Európai Uniótól. Ezeket – konkrétan 440 millió eurót – a Via Carpatia dél-lengyelországi útszakaszának építésére fordítja majd. Ebből a Rzeszów környéki Miejsce Piastowe és Dukla közötti, 10 km-nyi és Dukla-Barwinek közötti, 18 km-nyi szakaszok újulnak meg.

A következő években is folytatódnak az építkezések, 2021 és 2027 között Lengyelország további európai uniós pályázati projektekhez juthat útépítés céljából.

„Lengyelországban ebben az évben közel 390 km-nyi új útszakasz került forgalomba. Ez jelentősen több mint tavaly, amikor 140 kilométernyi utat vehettek igénybe a vezetők”

Idén januártól 13 pályázatot hirdettek ki 122 kilométernyi szakaszra, amelyeknek a költségei 5,9 milliárd złotyt tettek ki. A költségek tovább nőttek, végül a lengyel autópálya igazgatóság (Gddkia) egész évben 19 milliárd zlotyt költött az építkezésekre. Annak ellenére, hogy az építkezések egész évben folytak, a megígért szakaszokon csak az év utolsó hónapjaiban lehet majd közlekedni.

MEGOSZTÁS