//Milliókért tér vissza a ringbe Klicsko
Vlagyimir Klicsko #moszkvater

Milliókért tér vissza a ringbe Klicsko

MEGOSZTÁS

A korábbi nehézsúlyú profi világbajnok egybehangzó ukrán hírforrások szerint 120 millió dollárért tér vissz, és május 25-én már újra a ringbe is lép egy felhozó meccsen

Vlagyimir Klicsko #moszkvater
Vlagyimir Klicsko
Fotó:EUROPRESS/Daniel LEAL-OLIVAS/AFP

Amiről már nagyon sokszor beszéltek ökölvívó és sportberkekben, úgy néz ki, most valósággá válik. A nem is olyan régen még a profi ökölvívás királykategóriáját uraló Vlagyimir Klicsko majd kétéves szünet után visszatér a ringbe. Noha ez a hír már rengetegszer napvilágot látott, és a fiatalabb Klicsko-fivér számtalanszor cáfolta ezt az információt, most úgy tűnik, mégis eljött a come back ideje a 43 éves bunyósnál. Klicsko már betöltötte a negyedik ikszet, egy ideje nem annyira tényező a profi ökölvívásban. De a kor nem akadály. Legyen csak elég George Foremant, Bernard Hopkinst vagy éppen Evander Holyfieldet említeni, akik bőven negyven felett is világbajnoki címmel rendelkeztek.

„A legtöbb ukrajnai hírforrás szerint az Acélkalapács ismét lesújtani készül, mégpedig nem éppen aprópénzért”

Az HBO kiszállásával támadt űrt a DANZ internetes hálózat szeretné a sportágban betölteni, és a cég szinte valamennyi jelentős bokszolónak elképesztő összegű szerződést kínált fel. Például a középsúly világklasszisa, a kazah származású Gennagyij Golovkin is elkötelezte már magát, és a rövidesen 37 éves bunyós 3 évre és hat meccsre egy százmilliós dolláros szerződést írt alá. De ott van a kazah legnagyobb riválisa, napjaink legnagyobb pay-per-view ökölvívó sztárja, Canelo Alvarez, aki tavaly írt alá a legnagyobb internetes sport-streaming szolgáltatójával 5 évre, és a szerződésben kereken 365 millió dolláros keresetet garantál a cég mexikói ökölvívó számára, amiért összesen 11 meccset fog vívni. Nem elképzelhetetlen, hogy harmadszor is összecsap Canelo és Golovkin a DANZ közvetítésében, hiszen az első két, elképesztő csatájuk hatalmas üzleti siker volt.

Nos, a fentiek tükrében talán nem meglepő, hogy a DANZ a 43 éves ifjabb Klicskóra is kivetette a hálóját, sőt a sajtó már azt is tudni véli, hogy Vlagyimir legalább három meccsről szóló szerződést írt alá kereken 120 millió dollárért, és az első, meg nem nevezett ellenfele ellen már május 25-én szorítóba is lép. Ez után az összecsapás után pedig jöhet a királykategória három, jelenleg legjobban eladható alakja: Anthony Joshua, Deontey Wilder és Tyson Fury. Az ukránnak ugyebár két brittel lenne némi elszámolni valója, hiszen előbb Fury verte el nagyon simán (2015. november 28., Düsseldorf), majd egy remek meccsen ütötte őt ki Joshua, és a 2017. április 29-én, a Wembley-ben rendezett csatát követően vonult vissza Klicsko.

A fenti trió harmadik tagja, a WBC-világbajnok Wilder már szintén tárgyalóasztalhoz ült a DANZ vezetőivel – az ajánlat itt is több mint 100 millió dollár -, míg az IBF, WBA és WBO világbajnok Joshua most igyekszik betörni az amerikai piacra, és a címegyesítés miatt szintén kerülgeti Wildert, azaz egyáltalán nem kizárt, hogy az Acélkalapács szembe kerülhet velük a ringben.

„Vlagyimir mindenképpen megérdemelne egy esélyt, hiszen az amatőrök között szerzett olimpiai aranyérmet követően 29 vb-címmeccset vívott nem rövid profi pályafutása során, legyőzött 12 korábbi bajnokot, 4383 napig mondhatta magát nehézsúlyú világbajnoknak”

Ő az, aki 23 alkalommal védte meg a címét, és ebben a rangsorban egyedül Joe Louis előzi meg 25 címvédéssel, míg olyanok vannak mögötte, mint Larry Holmes (20) vagy éppen Muhammad Ali (19). Profi pályafutása során vívott 69 összecsapást, amelyikből 64 alkalommal diadalmaskodott, ebből 53-szor nem volt szükség pontozókra, míg mindössze 5 alkalommal szenvedett vereséget.

A nagy visszavágók közül Tyson Fury elleni csata már nehezebb dió volna, hiszen a nagyon mélyről visszatérő, és két győzelem után Wilder ellen csak a bíróknak köszönhetően döntetlenező – annak ellenére megnyerte a meccset, hogy az amerikai kétszer leütötte – brit ugyanis elkötelezte magát az ESPN televíziós csatorna és ezzel együtt a Bob Arum vezette Top Rank istálló mellett. Azaz a rivális bokszolója lett.

De egy ideje már tudjuk, a pénz sok vitára tett már pontot…

MEGOSZTÁS