//Ukrajna meghátrált?
Ultrahang Hidegkuti Konstantin #moszkvater

Ukrajna meghátrált?

MEGOSZTÁS

A #moszkvater és az Ultrahang közös projektjének legfrissebb adásában az ukrajnai háború aktualitásaival, a lehetséges további orosz műveletek kérdésével, valamint az ukrán gabona és élelmiszeripari termékek körül kialakult gazdatüntetésekkel foglalkoztunk.

Az elmúlt napok ukrajnai harcait vizsgálva azok intenzitása némileg alább hagyott az előző hét ugyanezen időszakához képest. Egyik oldalról Kijevnek 7 extra dandár Avgyejevka körzetébe történő vezénylésével – egy dandár átlagosan 3-5 ezer főt tartalmaz – sikerült bizonyos mértékben stabilizálnia a frontot a Berdicsi-Orlovka-Tonyenkoje vonal mentén, ám továbbra is kritikusnak tekinthető ezen frontszakasz állapota.

„Viszont hasonlóan Bahmut ostromához a főparancsnokságot betöltő Szirszkij tábornoknak ezt is lényegében a gyalogság tömeges frontra <ömlesztésével> sikerült elérnie”

Csak az avgyejevkai szektorban legalább 15 dandárnyi ukrán haderő állomásozik, amelyet jelentős hányadban vagy a határ menti – Szumi, Csernyigov stb. – régiókból vagy éppenséggel egyéb, nem annyira kritikusnak tekintett frontszakaszokról kellett átvezényelni. Ez viszont óhatatlanul is meggyengíti azok védelmét egy esetleges orosz támadással szemben.

Melyek az orosz műveletek fő irányai? Mik Kijev tervei Herszonnal? Újabb partraszállás jöhet a térségben? Az ukrán vezetés meghátrált a gabonaexport kérdésében?

Egyebek mellett ezekről kérdésekről beszélgetett Hidegkuti Konstantinnal, a #moszkvatér állandó szerzőjével a #moszkvatér és az Ultrahang közös projektjének legújabb adásában Longauer András, az Ultrahang műsorvezetője.

#moszkvatér a www.moszkvater.com és az Ultrahang közös műsora minden héten háromszor, általában hétfőn, csütörtökön és szombaton elérhető az Ultrahang csatornáján. De olvasóink megtalálják ezeket a műsorokat a portálunkon, és követhetnek bennünket a Facebookon, a Telegramon, és a Twitteren is.

MEGOSZTÁS

1997-ben született, jelenleg is tanulmányait folytató nemzetközi kapcsolatok szakértő. Érdeklődési körének középpontjában Oroszország, az orosz fegyveres erők, az orosz és globális geopolitika, biztonságpolitika, valamint alapvetően a haditechnikával összefüggésben felmerülő témák állnak. Mindezeken túl aktívan figyelemmel kíséri a globális világrend fokozatos átalakulását. Diplomáját nemzetközi tanulmányok szakon szerezte, angolul, oroszul és németül beszél.