//Egy világváros legendája
„A „Megterített híd” elnevezésű közös vacsorát Ondrej Kobza prágai kávéház tulajdonos és közéleti aktivista szervezte meg” #moszkvater

Egy világváros legendája

MEGOSZTÁS

A prágai Károly híd Európa egyik legrégibb hídja. Az alapkövét 1357. július 9-én rakták le. Európa egyik legrégibb kőhídja természetesen a világörökség része, ráadásul a koronavírus-járvány elleni küzdelem egyik jelképévé vált.

„A „Megterített híd” elnevezésű közös vacsorát Ondrej Kobza prágai kávéház tulajdonos és közéleti aktivista szervezte meg” #moszkvater
„A „Megterített híd” elnevezésű közös vacsorát Ondrej Kobza prágai kávéház tulajdonos és közéleti aktivista szervezte meg”
Fotó:EUROPRESS/Michal Cizek/AFP

A Moldva fölött átívelő Károly híd Prága egyik szimbóluma, mely az Óvárost és a Kisoldalt köti össze. Lenyűgöző szobraival, tornyával a turisták kedvenc hídja, melyen keresztül számos látványosság közelíthető meg. Talán nem véletlen, hogy éppen a legendás építményen rendezték meg június 30-án azt a nagyszabású közös vacsorát, mellyel jelképesen lezárták a koronavírus-járványt a csehek.

„A „Megterített híd” elnevezésű közös vacsorát Ondrej Kobza prágai kávéház tulajdonos és közéleti aktivista szervezte meg”

Az 515 méter hosszú asztal hattól tízig állt a Károly hídon az érdeklődők rendelkezésére, és a fehér abrosszal megterített, virágokkal díszített asztalok mellett elhelyezett székeken egyszerre mintegy kétezer ember foglalt helyet. A vacsorát mindenki magának hozta, és a résztvevők kölcsönösen megkínálták egymást.

„Az esztétikai élményen kívül az emberek közti bizalom megerősítése volt a célunk. A híd összeköt valamit, és ez egy nagy jelkép, és ennek az akciónak a segítségével zártuk le a koronavírus-válság időszakát Prágában” – jelentette ki Ondrej Kobza.

„A Károly híd számos történelmi eseményt megélt a több mint 660 év során, így a cseh főváros központi helyévé vált. Mára a legismertebb és leglátogatottabb műemléke lett”

Árvizek, 30 éves háború csatái, 1621-es Habsburg ellenes felkelés elítéltjeinek lefejezése, lovagi tornák, vásárok, mulatságok. De egy ideje a turisták kedvenc sétáló helye. Kevés olyan időpont van, mikor nem lenne a hídon zsúfoltság és embertömeg.

Korábban hatalmas forgalom volt jellemző a hídra, hiszen 1883-tól lovas kocsik, 1905-től villamos, míg 1908-tól már buszok haladtak át rajta. Mivel a tömegközlekedés miatt olyan rezgések érték a hidat, amelyek folyamatosan károsították azt, így a II. világháború végét követően ezt leállították, és 1965-ig kizárólag autók közlekedhettek a hídon.

„Azóta azonban csak gyalogos forgalom engedélyezett a hídon”

Noha sokan úgy tudják, hogy a Károly híd a Moldva folyón átívelő első állandó híd, ám ez nem igaz. Ugyanis ezt megelőzően egy fából épített, majd egy kőből készült híd állt a gázlónál. Utóbbit építtetőjéről – II. Ulászló cseh király felesége, Judith von Thüringen (1135–1174) – Judit hídnak nevezték, ami a Károly hídtól kissé északabbra helyezkedett el, és másfél évszázadon át biztosította a forgalmat a Moldva felett. A védelmére állított Judit-torony ma is megtekinthető a kisoldali hídfőnél. Az átkelő később megsemmisült, ugyanis 1342-ben egy áradás során összeomlott.

Mivel a hídra mindenképpen szükség volt – a város ennek köszönhetően addig kiemelkedő helyet foglalt el a közép-európai kereskedelemben –, így ezúttal komoly előkészületek után 1357. július 9-én, állítólag pontosan reggel 5 óra 31 perckor helyezték el az új híd alapkövét. Az átkelő Luxemburgi Károly német-római császár megbízásából épült a Moldva folyó fölé, aki szenvedélyesen hitt az asztrológiában és a kabbala számmisztikájában.

„A dátumban megjelenő 1-3-5-7-9-7-5-3-1 számsor miatt ezt az időpontot tartották a legszerencsésebbnek”

Végül tökéletesen igaza lett, hiszen a gótikus építészet gyöngyszemeként Prága arculatának meghatározó eleme lett az új átkelő. Az uralkodó azonban nemcsak az Óvárost és az akkoriban még viszonylag fiatal Kisoldalt összekötő híd építésében emelte Prága értékét, hanem ezekben az évtizedekben felépült az Újváros – Nové Mesto –, illetve megalapították Közép-Európa első egyetemét.

A híd tervezésénél fontos kikötés volt, hogy az átkelőhely egy nyolcasfogat számára is biztosítsa az áthaladást. Így aztán a tervek elkészítésével megbízott mérnök, Peter Parler majdnem 10 méterben adta meg a híd szélességét. Ez azokban az időkben majdnem a lehetetlennel volt egyenlő. Ám végül minden a helyére került. Például a munkálatok során tejet és tojássárgáját kevertek az építőkövek közé, mondván, ez a „kötőanyag” biztosítja majd a híd tartósságát.

„A több mint 500 méter hosszú és 16 pilléren nyugvó átkelő 45 évnyi munka után 1402-ben sikeresen elkészült”

A prágaiak kezdetben egyszerűen Kőhídnak, majd Prágai hídnak nevezték, és csak a 19. század második felében, 1870-ben keresztelték át a kivitelezést finanszírozó császár után Károly-hídra. Egészen 1815-ig vámot szedtek az átkelésért.

A hidat – amely homokkőből épült, és 1683-tól 1928-ig 30 szobrot, szoborcsoportot helyeztek el rajta a két oldalán – három nagy árvíz is komolyan megkárosította az évszázadok során (1432, 1784, 1890. Többek között ennek is köszönhetően a megrongálódott szobrokat másolatokra cserélték. Az eredeti szobrokat pedig a Nemzeti Múzeum Lapidáriumában, illetve a Vyšehrad Gorlice-ben helyezték el. A Károly híd szobrairól rengeteg legenda látott napvilágot.

„Az egyik szerint a kőszentek az éjjeli órákban bizonyos napokon elhagyják talapzatukat, hogy elkeveredjenek az éjjeli járókelőkkel, és hogy körül nézzenek a 12 prágai hídon, amelyek mindegyikét nem láthatják a helyükről”

Az óvárosi hídfőnél található a Petr Parléř által még az 1300-as években tervezett gótikus hídtorony, mely 64 méter magas. Az eredetileg védelmi célokra épült toronyban ma galéria üzemel. A Kisoldalon található két toronyból álló hídtornyok, melyeket egy kapu köt össze. A két torony közül a kisebbik torony román a nagyobbik gótikus stílusban épült, és mindkettőben szintén galéria üzemel.

Források:

Wikipédia

MTVA archívum

Károly híd – Prága (Karluv most) – praga.utazgato.hu

Látnivalók Prágában: a Károly híd (utazom.com)

A mágikus Károly híd (cultura.hu)

Prága látnivalói (www.prague.fm)

A Károly híd alapkőletétele (Rubicon)

Másolatokra cserélik a prágai Károly híd barokk szobrait (turizmusonline.hu)

Károly híd – 11+1 meglepő érdekesség (netkoffer.hu)

Séta Prágában – Károly híd (www.awilime.com)

MEGOSZTÁS