//Színház az egész világ?

Színház az egész világ?

MEGOSZTÁS

A nemrégiben még Donald Trumppal tárgyaló, színész-komikusból lett ukrán elnök emelte a tétet, és meghívta kedvenc hollywoodi sztárját, Tom Cruise-t Kijevbe

Az egyik legsikeresebb hollywoodi filmsztárt, Tom Cruise-t fogadta hivatalában az ukrán elnök. A többszörös Golden Globe-díjas színész és filmproducer Volodimir Zelenszkij meghívására érkezett Kijevbe. A találkozón láthatóan éppoly megilletődött volt, mint amikor nem néhány nappal korábban Trumppal beszélgetett. Meg is jegyezte az ukrán sajtó egy része, hogy egyelőre talán nem kellene leülnie az amerikai kollégájánál is dörzsöltebb Vlagyimir Putyinnal. Zelenszkij áhítattal fogadta a hollywoodi sztárt. „Olyan jól néz ki, mint a filmeken! Ez biztos kifizetődő!” – bukott ki belőle az üdvözlés után a komikus. Cruise udvariasan arról beszélt, keresni fogja a lehetőséget, hogy Ukrajnában forgathasson filmet.

Forrás:Twitter

Ha több nem is, ennyi haszna talán lesz ebből a látogatásból a jobb sorsra érdemes országnak. Zelenszkij pedig elmondhatja, hogy alig pár hónapja elnök, és már találkozott az amerikai elnökkel, és az egyik legnépszerűbb amerikai színésszel is. Ezért már önmagában érdemes volt Ukrajna elnökévé avanzsálnia! Azért Zelenszkijen látszik, hogy megismerte már e poszt sötét oldalát is. Akkor például, amikor Trump feltörölte vele és országával a padlót. Aztán az ellenzéke esett neki, és még nem is találkozott Putyinnal. Lehet, hogy mindezekért kárpótolta magát Cruise-zal?!

MEGOSZTÁS

1961-ben született külpolitikai újságíró, elemző, publicista. A Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírója, a #moszkvater, a szláv világgal és a posztszovjet térséggel foglalkozó portál alapító főszerkesztője. Előtte 28 éven át a lap megszűnéséig a Magyar Nemzet konzervatív napilap munkatársa, 2000-től 2017-ig a külpolitikai rovat vezetője, majd a lap főmunkatársa. A lap utolsó moszkvai tudósítója. Érdeklődési területe a posztszovjet térség, emellett a globális folyamatok. Rendszeresen publikál külpolitikai folyóiratokban, írásai, interjúi időről időre megjelennek a közép- és kelet-európai sajtóban. A Putyin-rejtély (2000) című könyv szerzője, 2009-től a Valdaj Klub állandó tagja. A Metropolitan Egyetem kommunikáció szakának docense. A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület elnökségének a tagja.