//Sikertelen ukrán próbálkozások

Sikertelen ukrán próbálkozások

MEGOSZTÁS

Milyen fontos események történtek az elmúlt napon az ukrajnai harctéren? Hogyan áll az aktuális donbasszi orosz offenzíva, miként alakulhatnak az elkövetkező napok harcai? Kijev tényleg ellentámad? Az ukrajnai háború kapcsán a nyugati kutatóközpontok által is jegyzett, katonai elemzéssel és nyílt forrású hírszerzéssel – OSINT – foglalkozó orosz Rybar Telegram csatorna összefoglaló videója az ukrajnai háború augusztus 25-i eseményeiről.

▪️ A Kurszki területen fekvő Kljukva-Kurszk vasútvonal mentén ukrán diverzáns alakulatok sikertelenül próbálkoztak a pálya felrobbantásával.

▪️ Harkovtól északra az orosz haderő tüzérségi támadásokat mért a Bogoduhov, Merefa és Cirkuni települések körüli ukrán csapatösszevonásokra.

▪️ Szoledaron belül a Luganszki Népi Milícia 6. kozák ezrede továbbra is a tűzálló anyagokat gyártó Belokamenszkij üzem, illetve a Zalevszkogo utca térségében harcol.

▪️ Artyomovszk/Bahmut esetében a Wagner orosz katonai magánvállalat alakulatai továbbra is a város keleti külterületei mentén harcolnak. Az ukrán haderő több sikertelen ellentámadással próbálkozott Artyomovszk térségében, ám az elszenvedett veszteségek hatására vissza kellett vonulnia kiindulási pozícióiba.

▪️ Az ukrán csapatok fokozzák a donyecki agglomeráció elleni tüzérségi belövéseket, amelyek következtében számos civil is életét vesztette.

▪️ Donyecktől nyugatra az orosz légierő folytatja a Marjinka, Krasznogorovka és Nyevelszkoje települések körüli ukrán megerősített állások elleni támadásokat.

▪️ A szomszédos Ugledar esetében a szövetséges orosz-szakadár haderő visszaverte az ukrán csapatok támadási kísérletét, jelentős veszteségeket okozva annak technikai, illetve személyi állományában.

▪️ A zaporozsjei atomerőmű elleni ukrán tüzérségi belövések következtében a környező mezők is kigyulladtak, amely az erőmű hálózatról való lekapcsolódását eredményezte. Az incidens következtében az orosz ellenőrzés alatt álló zaporozsjei és herszoni területek áramellátásában is zavar keletkezett.

▪️ A délnyugati front északi szakaszán az ukrán haderő újabb támadással próbálkozott Viszokopolje település ellen, ismét sikertelenül.

▪️ Az orosz légierő precíziós légicsapást hajtott végre a Poltavai területen fekvő Mirgorod katonai repülőtere ellen. Az előzetes információk szerint a támadásban öt ukrán vadászgép sérült vagy semmisült meg. Egyúttal a Kijev melletti Visgorod ukrán katonai infrastruktúráját is találat érte.

MEGOSZTÁS

1997-ben született, jelenleg is tanulmányait folytató nemzetközi kapcsolatok szakértő. Érdeklődési körének középpontjában Oroszország, az orosz fegyveres erők, az orosz és globális geopolitika, biztonságpolitika, valamint alapvetően a haditechnikával összefüggésben felmerülő témák állnak. Mindezeken túl aktívan figyelemmel kíséri a globális világrend fokozatos átalakulását. Diplomáját nemzetközi tanulmányok szakon szerezte, angolul, oroszul és németül beszél.