//Putyin miatt kellett Stier Gábornak távoznia?

Putyin miatt kellett Stier Gábornak távoznia?

MEGOSZTÁS

A #moszkvatér legfrissebb adásában portálunk főszerkesztője Stier Gábor beszélt magáról, arról, hogy miért kellett távoznia a Magyar Hang hetilaptól, a karaktergyilkosságról, illetve a hazai média általános állapotáról. A szerződésbontást követően ugyanis bár az esettel összefüggésben megjelent a Média1 oldalán egy cikk, ám annak célját az informálás helyett a lejáratás képezte.

Ezúttal kicsit különleges adást hallgathatnak a kedves érdeklődők. Nem a háborúról, és még csak nem is külpolitikáról volt szó – no, azért ilyen kérdések is szóba jöttek –, hanem a média világáról. Annak kapcsán ültünk le Cs. Király Tamással beszélgetni, hogy a Média1 nevű, sajtóhírekre specializálódott portál megírta hogy „távozott Stier Gábor, a Magyar Hang Vlagyimir Putyinnal szimpatizáló újságírója”. No, már a címből is kiderül, hogy egy meglehetősen rosszindulatú cikkről van szó, amelynek egyetlen célja nem az informálás, hanem a lejáratás, a karaktergyilkosság. Nem is idézek ebből a többet, az írás állításait helyre tesszük a beszélgetésben, amelyre egyébként meghívtuk a portál főszerkesztőjét, Szalay Dánielt is – ha már a cikk megírása előtt egyik érintett felet sem volt képes megkérdezni –, ám ő valahogy nem talált időt erre a beszélgetésre. Nem lep meg, ilyen a magyar média világa. Szóval, a médiáról szándékoztunk beszélgetni, hiszen nem az a fontos, hogy megszakadt a kapcsolat köztem és a Magyar Hang között. Erről csak annyit, egy illúzióval kevesebb! Szóval, kórtörténeti beszélgetés a magyar média világáról, és kicsit rólam. Ha már a Média1 ekkora celebet kreált belőlem! Hallgassák meg a beszélgetést!

#moszkvatér a www.moszkvater.com és az Ultrahang közös műsora minden héten kétszer, általában hétfőn és szombaton elérhető az Ultrahang csatornáján. De olvasóink megtalálják ezeket a műsorokat a portálunkon, és követhetnek bennünket a Facebookon, a Telegramon, és a Twitteren is.

CÍMKÉK:
MEGOSZTÁS

1961-ben született külpolitikai újságíró, elemző, publicista. A Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírója, a #moszkvater, a szláv világgal és a posztszovjet térséggel foglalkozó portál alapító főszerkesztője. Előtte 28 éven át a lap megszűnéséig a Magyar Nemzet konzervatív napilap munkatársa, 2000-től 2017-ig a külpolitikai rovat vezetője, majd a lap főmunkatársa. A lap utolsó moszkvai tudósítója. Érdeklődési területe a posztszovjet térség, emellett a globális folyamatok. Rendszeresen publikál külpolitikai folyóiratokban, írásai, interjúi időről időre megjelennek a közép- és kelet-európai sajtóban. A Putyin-rejtély (2000) című könyv szerzője, 2009-től a Valdaj Klub állandó tagja. A Metropolitan Egyetem kommunikáció szakának docense. A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület elnökségének a tagja.