//Feszültség Washington és Kijev között

Feszültség Washington és Kijev között

MEGOSZTÁS

#moszkvatér és az Ultrahang közös projektjének legfrissebb adásában ezúttal a hét legfontosabb híreiből tallóztunk. Ezúttal az orosz-ukrán háború aktuális állásáról, a nyugati fegyverszállításokról, valamint Ukrajna és az Egyesült Államok konfliktusáról beszélgettünk.

Azt írja a nyugati fősodor média, hogy a nagy nyári orosz offenzíva kifulladt, mielőtt elindult volna. Tényleg? Mi a helyzet a frontokon? Miért lassult az orosz előrenyomulás a harkivi fronton? MI a helyzet a donyecki régióban? Vállalkozik-e Moszkva még az idén stratégiai jellegű offenzívára, avagy folytatja a lassú felőrlést, az ellenfél kifárasztását? Hogyan alakulnak a nyugati fegyverszállítások és az ukrán mozgósítás? Miért feszült a viszony az ukrán vezetés és a Fehér Ház között? Miért tart Zelenszkij az amerikai nyomástól?

Egyebek mellett ezekről a kérdésekről beszélgetett Stier Gáborral, a #Moszkvatér alapító főszerkesztőjével a #Moszkvatér és az Ultrahang közös projektjének legújabb adásában Király Tamás, az Ultrahang műsorvezetője.

#moszkvatér a www.moszkvater.com és az Ultrahang közös műsora minden héten háromszor, általában hétfőn, csütörtökön és szombaton elérhető az Ultrahang csatornáján. De olvasóink megtalálják ezeket a műsorokat a portálunkon, és követhetnek bennünket a Facebookon, a Telegramon, és a Twitteren is.

MEGOSZTÁS

1961-ben született külpolitikai újságíró, elemző, publicista. A Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírója, a #moszkvater, a szláv világgal és a posztszovjet térséggel foglalkozó portál alapító főszerkesztője. Előtte 28 éven át a lap megszűnéséig a Magyar Nemzet konzervatív napilap munkatársa, 2000-től 2017-ig a külpolitikai rovat vezetője, majd a lap főmunkatársa. A lap utolsó moszkvai tudósítója. Érdeklődési területe a posztszovjet térség, emellett a globális folyamatok. Rendszeresen publikál külpolitikai folyóiratokban, írásai, interjúi időről időre megjelennek a közép- és kelet-európai sajtóban. A Putyin-rejtély (2000) című könyv szerzője, 2009-től a Valdaj Klub állandó tagja. A Metropolitan Egyetem kommunikáció szakának docense. A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület elnökségének a tagja.