//Amikor Szocsiban felbőgtek a motorok…
Szocsiban 2014. október 12-én rajtolt el a Formula-1 történetének első Orosz Nagydíja #moszkvater

Amikor Szocsiban felbőgtek a motorok…

MEGOSZTÁS

Szocsiban 2014. október 12-én rajtolt el a Formula-1 történetének első Orosz Nagydíja. A szintén abban az évben tartott téli olimpia létesítményei között felépített Szocsi Autodrom aszfaltcsíkján megrendezett futamot Vlagyimir Putyin orosz elnök is megtekintette. Az F1 nemcsak megvetette a lábát Oroszországban, de már a Formula-E versenyzési jogára is pályázik az orosz autósport szövetség.

Szocsiban 2014. október 12-én rajtolt el a Formula-1 történetének első Orosz Nagydíja #moszkvater
Szocsiban 2014. október 12-én rajtolt el a Formula-1 történetének első Orosz Nagydíja
Fotó:EUROPRESS/Nina Zotina/Anadolu Agency

Sporttörténelmi pillanatnak lehettünk szemtanúi 2014. október 12-én, amikor Szocsiban, a téli olimpia központi létesítményei között rendezett viadalon – Vlagyimir Putyin orosz elnök jelenlétében – leintették az élen haladó Lewis Hamiltont, aki ezzel a F1 első orosz Nagydíjának a győztese lett. Az világbajnokságok sorát megnyerő brit pilóta csapata, a Mercedes szintén történelmet írt az orosz versenyen, ugyanis Hamilton győzelmével és Nico Rosberg második helyével bebiztosította a konstruktőrök között az első vb-címét.

Magához a futamhoz sajnos egy tragikus esemény is kötődött. Ugyanis az egy héttel korábbi Japán Nagydíjon Jules Bianchi olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy sosem tért magához, és kilenc hónapos kómát követően elhunyt. Éppen ezért csak 21 autó sorakozott fel a rajtrácsra, ugyanis a Marussia senkit sem ültetett Bianchi autójába.

„Sokan nem értették, miért csak 2014. október 12-én rendezték meg a Forma-1 történetének első Orosz Nagydíját”

 Bernie Ecclestone, a sportág akkori vezetője többször is próbálkozott azzal, hogy a száguldó cirkusz mezőnye a világ legnagyobb területű országában is versenyezzen. Amikor a nyolcvanas évek elején a brit milliárdos ellátogatott Moszkvába, az 1982-es tárgyalásokat már megelőzte jónéhány egyeztetés a politikai vezetőkkel, valamint a szovjet autósport szövetség illetékeseivel. Odáig ment el, hogy levelet írt egy Szovjet Nagydíj ötletével magának Leonyid Brezsnyevnek, és ebben azt javasolta, a futamot a szovjet fővárosban, a Vörös téren rendezzék meg.

„Ecclestone annyira biztos volt abban, hogy az autósportot egyébként kedvelő Brezsnyevet meg tudja győzni, hogy az 1983-as előzetes versenynaptárban már szerepelt a Szovjet Nagydíj”

Moszkva és a bürokratái kivéreztették a tervet, ám ekkor jött az észt főváros, valamint az észt autósport szövetség, és egy tervezetet küldtek Ecclestone-nak, hogy legyen a futam Tallinn külvárosában, Piritában. Már-már rákerült a pecsét a tallinni futam rendezésére, amikor 1982. november 10-én elhunyt Brezsnyev, és a pártvezetésnek minden fontosabb volt, mint az F1-es Szovjet Nagydíj. Mi magyarok azóta is hálálkodunk a Sorsnak, ugyanis

„Ecclestone a vasfüggöny mögötti versenyének álmát 1986-ban, Magyarországon, a Hungaroringen valósította meg”

Rövid időre elfelejtődött a nagy orosz álom, de a XXI. századba lépve ismét előtérbe kerültek a tárgyalások egy oroszországi futamról. Amíg az egyik szereplő ugyanaz volt, mint korábban, Ecclestone, addig orosz részről már Vlagyimir Putyin volt a tárgyalópartner. Nyolc év alatt az orosz elnök három F1-es pálya megépítését is jóváhagyta – 2001-ben a Szentpétervár melletti Pulkovo repülőtér mellett, majd 2003-ban Moszkva központjától északra, a külváros határában, míg 2008-ban a fővárosi Volokamszkij kerületben –, ám egyikből sem lett semmi. Aztán 2010-ben módosult a helyzet, ugyanis Vitalij Petrov személyében már versenyzője is volt az oroszoknak a Formula-1 mezőnyében. Petrov nemcsak relatíve jól szerepelt a versenyeken – egyszer dobogóra is állhatott (2011 Ausztrál Nagydíj – 3.), míg 2011-ben összetettben is a 10. helyen végzett –, hanem az orosz cégek figyelmét felkeltette az F1 iránt.

„Ennek ellenére ismét Putyin határozott fellépésére, és Ecclestone kitartására volt szükség ahhoz, hogy végül 2010-ben megszületett a döntés”

A tárgyaló felek áprilisban ültek le egy asztalhoz, és ekkor már lehetett tudni, vagy a moszkvai utcai versenyben, vagy a téli olimpia helyszínén, Szocsiban rendezendő futamban meg fognak egyezni. Ehhez persze az is kellett, hogy Putyin – ki tudja, miként beszélte rá az oligarchákat – végül megszerezte az anyagi hátteret a 200 millió dolláros projekthez. Amikor októberben Ecclestone Szocsiba repült, a megegyezés már megszületett, és annyi kiszivárgott az előkészített szerződésből, hogy 40 millió dollár lesz a versenyrendezési jogdíj.

„Készen áll a szerződés, már csak két aláírás kell az aljára, az orosz félé, valamint az enyém”

 – mondta Ecclestone a Kommerszant újságnak. 2010. október 14-én, egy csütörtöki napon Putyin is megérkezett Szocsiba, és még aznap mindketten aláírták az öt esztendőre szóló megállapodást. Az orosz elnök bejelentette, azért esett végül Szocsira a felek választása – persze itt inkább Putyin és az orosz fél választásáról volt szó –, mert a téli olimpia létesítményeit az F1-es futam segítségével racionálisan és hatékonyan tudják majd kihasználni. Putyin állami támogatást ígért a futamokat lebonyolító vállalkozásnak, és azt kérte, hozzanak létre olyan céget, ami minden reklám-, és marketingkérdésben megállapodásra lesz képes az autógyárakkal.

„Megkezdődött az építkezés, a pálya tervezése, és ahogy közeledett 2014, az első Orosz Nagydíj időpontja, úgy sokasodtak a gondok is”

A legnagyobb kétségkívül orosz belügy volt. Anyagi vitába keveredett egymással az Orosz Autósport Szövetség (RAF) és a versenyszervező Omega. Utóbbi például nehezményezte, hogy a RAF velük akarja kifizettetni a pályabírók, marsallok képzéseinek, tanfolyamainak költségeit. A szövetség emiatt például le sem adta időben a 2014-es rendezésre szóló pályázatát a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA. Ám végül elcsitultak a hullámok, így elhárult az akadály a verseny megrendezése elől, és a szerződés megkötését követően majdnem napra pontosan négy évvel később el is rajtolt az F1-es mezőny Szocsiban.

„A pálya vonalvezetése rengeteg izgalmat ígért a nézőknek – a legendás 3-as kanyarban számos izgalmas előzést láthattunk azóta –, ráadásul olyan rendkívül látványos olimpiai helyszínek veszik körül az aszfaltcsíkot, mint a Bolsoj Jégpalota, vagy az Adler Aréna”

Mivel a pálya a Fekete-tenger partján fekszik, a kilátogatókat hasonló látvány fogadja, mint a Monacói Nagydíjon. Bár az említett Petrov nem versenyezhetett soha hazai nagydíjon, a 2014-ben debütáló Danyiil Kvjat személyében azért volt orosz a rajtrácson. Neki egyébként saját lelátója van Szocsiban.

„Mivel az Orosz Nagydíj minden szempontból remek befektetés az orosz fél számára, megkezdődtek a tárgyalások arról, hogy a 2015-ös moszkvai utcai viadal után – melyet Nelson Piquet Jr. nyert meg – ismét Oroszországba hozzák a Formula E világbajnoki sorozatot”

Az F1-es Orosz Nagydíj egyik főtámogatója, a Roszgonkij vezetői – a cég tulajdonában van a Szocsi Autodrom –, biztosak abban, hogy a Forma-1 után az elektromos sorozatot is sikerül visszacsábítani Oroszországba. Helyszín tekintetében Szentpétervár jöhet szóba elsősorban, de a Fekete-tenger partjánál található Krasznodarnak is van még esélye a futam megrendezésére. A megegyezésre nem kell már sokat várni, hiszen a Formula E vezetője, Alejandro Agag nemcsak örömét fejezte ki amiatt, hogy Oroszország is csatlakozna a sorozat versenynaptárához, de úgy vélte, a koronavírus-járvány miatti csonka szezon után 2021-ben megrendezhetik az orosz viadalt.

MEGOSZTÁS