//A vitézség megmérettetése
„Az egységesítés - noha nem irigyelni való - felismerhető azáltal is, hogy a szankciók mindegyik európai nemzetnek ártanak, ami megkérdőjelezi tengerentúli példaképük őszinte szándékát” #moszkvater

A vitézség megmérettetése

MEGOSZTÁS

Sokakat meglepett a Volodimir Zelenszkij elnök kitüntetéséről szóló hír. Érthető, hiszen a média – talán a tiltakozások megelőzése érdekében – eléggé fukarkodott az esemény előkészületeinek beharangozásával. Így inkább csak az eredményről értesítette a nyilvánosságot. Hogy ne legyünk a jónak elrontói, összeállítottunk egy javaslatot a világhírűvé vált díjnyertes számára, amit kellő tisztelettel így helyeznénk az íróasztalára.

Samu János írása a #moszkvater.com számára

„Az egységesítés - noha nem irigyelni való - felismerhető azáltal is, hogy a szankciók mindegyik európai nemzetnek ártanak, ami megkérdőjelezi tengerentúli példaképük őszinte szándékát” #moszkvater
„Az egységesítés – noha nem irigyelni való – felismerhető azáltal is, hogy a szankciók mindegyik európai nemzetnek ártanak, ami megkérdőjelezi tengerentúli példaképük őszinte szándékát”
Fotó:EUROPRESS/Federico Gambarini/POOL/AFP

Elnök úr! Egy héttel ezelőtt Ön a németországi Aachenben átvette a Nemzetközi Károly-díjat. Ezt a díjat állítólag azért kapta, mert az utóbbi egy évben Ön tette a legtöbbet Európa egyesítéséért. Lehet, hogy a patinás díjat odaítélő zsűri így látja, de biztosíthatom, hogy az átlag európaiak legtöbbje egyáltalán nem. Egy dologban viszont valóban kiemelkedő eredményt ért el. Színészi képességeinek elismerten ügyes alkalmazásával valóban sikerült a legtöbb európai vezetőt egyesíteni abban, hogy egységesen gyűlöljék az oroszokat, ártsanak nekik, továbbá az Egyesült Államok elvárásának megfelelően szakadatlanul segítsék Önöket fegyverekkel és pénzzel. Az Ön színjátszása olyan sikeres volt eddig, hogy ezek az elvakított vezetők még saját népüknek és országuknak is ártottak az Oroszországnak szánt büntető szankcióik bevezetésével.

„Az egységesítés – noha nem irigyelni való – felismerhető azáltal is, hogy a szankciók mindegyik európai nemzetnek ártanak, ami megkérdőjelezi tengerentúli példaképük őszinte szándékát”

Miután az Ön kormánya a minszki egyezmény teljesítését négy éven keresztül lezserül figyelmen kívül hagyta, az orosz fegyveres erők Moszkva indoklása alapján az Önök által folyamatosan és hátrányosan megkülönböztetett és ágyúzott Donbasszban élő orosz és egyéb kisebbségek védelmére vonultak be a magukat független állammá kikiáltott Donyecki és Luganszki Népköztársaságok területére. Felbátorodva az Önök legelkötelezettebb segítőjének, vagy talán lehet úgy is mondani ezek után, hogy gazdájának, az Egyesült Államoknak rendszeressé vált példáján, az oroszok a különleges akció keretében saját egységeik és népük védelmének biztosítására megtámadtak Ukrajna területén lévő objektumokat.

„Így az Egyesült Államok iraki, afganisztáni, szíriai, szerbiai törvénysértő agresszióinak példáját követve, jogilag ők is agresszornak nevezhetők. Így a két agresszor titulusa jogilag ugyanaz, de a humánus szemmel nézve, indítékuk merőben más”

A harci cselekmények Ukrajnában és az újonnan Oroszországhoz csatolt területeken jelenleg is folynak. Az amerikai kormány, valamit európai vazallusaik példátlan aktivitással támogatják ezeket óriási összegekkel és hatalmas fegyverszállítmányokkal. Ezt megkérdőjelezve az amerikai Szenátus különleges bizottsága a közelmúltban vizsgálatot indított, és kihallgatták a Pentagon tisztjeit és döntéshozóit. A kihallgatás nyilvános részéről készült felvételekből – amelyeket Ön is biztosan ismer -világossá vált, hogy az amerikai fél még legalább egy vagy két évig nem akar véget vetni az Ukrajna területén, valamint az Oroszországhoz visszacsatolt területeken folyó háborúnak. Így ugyanis alaposabban tanulmányozni tudja az Önök, és az orosz fegyveres erők harci módszereit, valamint stratégiáját. A Pentagon képviselője szerint ez segíti majd az Egyesült Államokat, valamint a szövetségeseiknek nevezett csatlósait az Oroszország és Kína ellen tervezett hadműveletük megkezdésében. https://www.youtube.com/watch?v=QnwRf1K2l1Q

„A kihallgatáson elhangzottakat alapul véve remélhetjük, hogy az Ukrajna területét is pusztító, és az emberéletet nem kímélő háború egy-két év múlva valahogyan véget ér. Meg azt is, hogy marad még életben ukrán állampolgár, és remélhetőleg ideiglenesen béke is lesz. Ekkor jön majd el az ideje az ország lázas újjáépítésének. Nos, ehhez szeretnénk javaslatot adni az elnök úrnak egy viszonylag olcsó és biztos megoldásra”

Szervezze meg a legolcsóbb megoldást választva az újjáépítést idejekorán. Ehhez szüksége lesz hűséges partnere Ursula von der Leyen segítségére, hiszen Önök ketten alkotják a tökéletes párost. Ön biztosítja a szónoki, míg von der Leyen asszony a logisztikai hátteret, valamint az ahhoz szükséges EU jóváhagyásokat. Mind a ketten bizonyítottak már. Elnök úr a színészi meggyőző, von der Leyen asszony pedig a furfangos szabályidomító képességével.

Mivel a munkaerő a legköltségesebb tényező az újjáépítésben, ugyanakkor az EU – hála a migránsoknak – óriási munkaerő felesleggel rendelkezik, javasoljuk, hogy Ursula asszony rendelje el a kötelező részvételt minden munkaképes, és az EU-ban állandó munkahellyel nem rendelkező migránsnak Ukrajna újjáépítésében.

„A szónoki tehetséggel rendelkező elnök úr szívhez szóló beszédével majd meggyőzi őket, hogy ez a szolgálat hazafias és emberbaráti kötelességük. Valamint arról is, hogy teljesítményük arányában részesülnek majd étkezésben és ellátásban, és minimum két éven keresztül élvezhetik az ukrán kormány hátrányos megkülönböztetést nem ismerő vendégszeretetét”

Annak ígéretével, hogy két év után Ukrajnában a helyi feltételek teljesítése után állandó letelepedésre is jogosultak lesznek, sőt ukrán állampolgárok is lehetnek, plusz minden ötezres lélekszámú migráns közösség építhet magának saját mecsetet. Elnök úr így biztosítja a háború következtében elveszített állampolgársági kvóta feltöltését. Az Ukrajnába az ország újjáépítése céljából érkező migránsok elszállásolásához Ursula asszony a tagországokhoz folyamodik sátrak és matracok vagy szalmazsákok biztosítása érdekében.

„Mivel ez a békés egymás mellett élést elősegítő kiküldetés sokkal olcsóbb lesz, mint az újjáépítésre vállalkozó, de sokszor – akárcsak Irakban – húszszoros munkadíjat és anyagköltséget felszámoló amerikai vállalkozók, mint például a BlackRock nevű cég leszerződtetése, Ukrajna óriási megtakarítást könyvelhet el”

Európa úgyszintén, mert a szenátusi kihallgatás szerint az Egyesült Államok Európára szándékozik áthárítani Ukrajna újjáépítésének költségeit. Amit a migránsok építenek fel, az önköltségi áron lesz, és nem kell majd érte Ukrajna természeti kincseivel fizetni, mint majd kellen az amerikai vállalkozók munkájáért. Sőt, lehetnek majd olyan migránsok, akik annyira megszeretik a barátságos fogadtatást, és az ukránoktól megszokott, és új törvényeik által biztosított megkülönböztetéstől mentes életmódot, hogy ott kívánnak majd maradni véglegesen, és hagyományaiknak megfelelően bő gyermekáldással fogják pótolni azokat az idegenben élő ukránokat, akik nem kívánnak többé visszatelepedni szülőföldjükre.

„Majd, amikor híre jár ennek a zseniális megoldásnak, ennek lesz még egy óriási előnye is Európa számára”

Az Európába igyekvő újabb migránsok vagy közvetlenül Ukrajna felé veszik útjukat, vagy inkább otthon maradnak, biztosítva a nyugati országoknak a lehetőséget társadalmuk homogenitásának helyrerázásához, ami talán legjobban egységesítené Európát.

Nem lesz könnyű a feladat, de a várható előnyöket nézve talán ez lenne az igazi és méltó megmérettetés korunk Károly-díj nyertesének.

(Az írás nem okvetlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.)

MEGOSZTÁS