//Rubljov, a moszkvai hős
Andrej Rubljov, a moszkvai teniszverseny döntőjében 2019. október 20-án #moszkvater

Rubljov, a moszkvai hős

MEGOSZTÁS

Beköszönt az orosz tenisz újabb arany korosztálya, és a Medvegyev, Hacsanov, Rubljov összeállítású válogatottat a Davis Kupa egyik fő esélyesének tartják

Andrej Rubljov, a moszkvai teniszverseny döntőjében 2019. október 20-án #moszkvater
Andrej Rubljov, a moszkvai teniszverseny döntőjében 2019. október 20-án
Fotó:EUROPRESS/Sefa Karacan / Anadolu Agency

Úgy tűnik, az orosz férfi tenisz történetében ismét beköszönt az aranykorszak. Ki tudná feledni azt, amit a ’70-es évek első felében a világranglistán a 9. helyig jutó Alekszandr Metreveli játéka jelentett az akkor még szovjet teniszelvtársaknak. Vagy a ’90-es évek elején, amikor a Csesznokov, Cserkaszov és az 52 éves korábban éppen szombaton elhunyt Volkov alkotta trió a fiatal Kafelnyikovval kiegészülve 1994-ben egészen a Davis Kupa fináléjáig jutott, feltéve ezzel Oroszországot a tenisz szűk elitjének a térképére. Aztán jött az újabb legendás korosztály, amelyből Kafelnyikov és Szafin már 2-2 Grand Slam-tornát is nyerni tudott és világelső is lett, míg Davigyenko a világranglista 3. helyéig jutott, miközben 2009-ben megnyerte az év végi Mesterek Tornáját, ami a mai ATP-vb-nek felel meg.

Medvegyev, Hacsanov, Rubljov összeállítású válogatottat a Davis Kupa egyik fő esélyesének tartják #moszkvater
Medvegyev, Hacsanov, Rubljov összeállítású válogatottat a Davis Kupa egyik fő esélyesének tartják
Fotó:EUROPRESS/Fabrice COFFRINI/AFP

És most itt az újabb arany korosztály, akik a nagy elődök nyomdokain haladnak. Medvegyev és Hacsanov már a TOP 10 tagja – előbbi az elmúlt hónapok legjobb formában lévő teniszezője -, míg most végre csatlakozott hozzájuk a 22 éves Rubljov is. Őt sokáig sérülés hátráltatott, ám az elmúlt hétvégén megnyerte a majd egymillió dollár összdíjazású moszkvai tornát, és sokan benne is látják a jövő nagy bajnokát.

Rubljov már a nyári kemény pályás tornákon megmutatta, hogy ott a helye a legszűkebb elitben, hiszen Cincinnattiban megverte többek között Federert és Wawrinkát, a US Openen Tsitsipast és Kyrgiost, Pekingben pedig Dimitrovot. Valamennyi versenyén legalább a harmadik körig jutott, és most átszakadt a gát, és éppen Moszkvában végre már diadalmaskodni tudott.

Nem véletlen, hogy a szakemberek a Medvegyev, Hacsanov, Rubljov összeállítású orosz válogatottat tartják a november végi átalakított Davis Kupa finálé egyik fő esélyesének.

MEGOSZTÁS