//Oldódik a Krím elszigeteltsége

Oldódik a Krím elszigeteltsége

MEGOSZTÁS

A nyártól rendszeres repülőjáratot tervez indítani egy örmény légitársaság Jereván és Szimferopol között

Fotó:EUROPRESS/Alexandr Kryazhev/Sputnik

Nem tudja a Nyugat elszigetelni Oroszországot, de még a Krímet sem. A félszigetre az ukrán tiltás és a szankciók ellenére azért egyre több külföldi politikus megy el. A Krími-híd megépítésével Oroszországból már turisták is nagy számban látogatnak el a félszigetre. A külföldiek számára ezt megnehezíti, hogy repülővel egyelőre csak Moszkván keresztül lehet eljutni a Krímbe.

Ám már nem sokáig! Örményország és a Krím között a nyártól heti hét alkalommal indít járatokat a Pegas Flyhoz tartozó Ikar légitársaság. Ezt megelőzően a tavasz végétől heti két alkalommal repülik be a Jereván-Szimferopol relációt. A társaság Isztambulba is tervez járatokat indítani, majd a második lépcsőben a török megapolisz és Szimferopol között is. A Krím fővárosának repülőterét már készítik elő nemzetközi járatok fogadására.

MEGOSZTÁS

1961-ben született külpolitikai újságíró, elemző, publicista. A Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírója, a #moszkvater, a szláv világgal és a posztszovjet térséggel foglalkozó portál alapító főszerkesztője. Előtte 28 éven át a lap megszűnéséig a Magyar Nemzet konzervatív napilap munkatársa, 2000-től 2017-ig a külpolitikai rovat vezetője, majd a lap főmunkatársa. A lap utolsó moszkvai tudósítója. Érdeklődési területe a posztszovjet térség, emellett a globális folyamatok. Rendszeresen publikál külpolitikai folyóiratokban, írásai, interjúi időről időre megjelennek a közép- és kelet-európai sajtóban. A Putyin-rejtély (2000) című könyv szerzője, 2009-től a Valdaj Klub állandó tagja. A Metropolitan Egyetem kommunikáció szakának docense. A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület elnökségének a tagja.