//Mit válaszolt Putyin Stier Gábornak?
Ultrahang Stier #moszkvater

Mit válaszolt Putyin Stier Gábornak?

MEGOSZTÁS

A #moszkvatér és az Ultrahang közös projektjének legfrissebb adásában újfent Szocsiból jelentkeztünk, ahol portálunk főszerkesztője ismét személyesen kérdezhette Vlagyimir Putyint 1956 orosz megítéléséről, a szovjet csapatok kivonásáról Közép-Európából, valamint az európai-orosz viszony alakulásáról. Mit válaszolt Putyin a kérdésekre? Egy év után hogyan vélekedik az orosz elnök Odesszáról? Hogyan látja a világot Putyin? Tartsanak velünk!

A héten tartotta jubileumi, 20. éves találkozóját a Valdaj Klub. A tavalyi év, biztonsági okokból Moszkvába áttelepült kitérője után a konferencia ismét visszatért hagyományos helyszínére, Szocsiba.  Az „Igazságos multipolaritás: Hogyan biztosítható biztonság és fejlődés mindenki számára?” címmel megtartott konferencia központi témáját a tavalyi évhez hasonlóan ismét a világrend jövője képezte, amelyen részt vett a #moszkvatér főszerkesztője, Stier Gábor, aki 2009 óta tagja a klubnak. Az október 2. és 5. között 42 ország 140 meghívottjával tartott találkozón az orosz kormány több tagja is megjelent – mint például Szergej Lavrov külügyminiszter vagy Makszim Oreskin elnöki tanácsadó -, a rendezvény záró eseménye pedig szokás szerint Vlagyimir Putyin előadása volt, amely után mintegy négy órán keresztül válaszolt a résztvevők kérdéseire. Köztük a #moszkvater főszerkesztőjének kérdésére is.

„Mit kérdezett Stier Gábor Putyintól? S mit válaszolt az orosz elnök? Milyen volt a találkozó hangulata? Milyen világrendben érdekelt Oroszország?”

Egyebek mellett ezekről kérdésekről beszélgetett Stier Gáborral, a #moszkvatér alapító főszerkesztőjével a #moszkvater és az Ultrahang közös projektjének legújabb adásában Király Tamás az Ultrahang műsorvezetője.

#moszkvatér a www.moszkvater.com és az Ultrahang közös műsora minden héten kétszer, általában hétfőn és szombaton elérhető az Ultrahang csatornáján. De olvasóink megtalálják ezeket a műsorokat a portálunkon, és követhetnek bennünket a Facebookon, a Telegramon, és a Twitteren is.

MEGOSZTÁS

1961-ben született külpolitikai újságíró, elemző, publicista. A Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírója, a #moszkvater, a szláv világgal és a posztszovjet térséggel foglalkozó portál alapító főszerkesztője. Előtte 28 éven át a lap megszűnéséig a Magyar Nemzet konzervatív napilap munkatársa, 2000-től 2017-ig a külpolitikai rovat vezetője, majd a lap főmunkatársa. A lap utolsó moszkvai tudósítója. Érdeklődési területe a posztszovjet térség, emellett a globális folyamatok. Rendszeresen publikál külpolitikai folyóiratokban, írásai, interjúi időről időre megjelennek a közép- és kelet-európai sajtóban. A Putyin-rejtély (2000) című könyv szerzője, 2009-től a Valdaj Klub állandó tagja. A Metropolitan Egyetem kommunikáció szakának docense. A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület elnökségének a tagja.