//Megindultak az oroszok Harkov felé

Megindultak az oroszok Harkov felé

MEGOSZTÁS

#moszkvatér és az Ultrahang közös projektjének legfrissebb adásában ezúttal a hét legfontosabb híreiből tallóztunk. Beszéltünk az orosz-ukrán háború aktuális híreiről. Mi az orosz offenzíva valódi célja? Mit tudunk Putyin beiktatásáról és a tervezett személyügyi kérdésekről? Milyen lesz Putyin mostani korszaka?

A héten megkezdte ötödik elnöki ciklusát Vlagyimir Putyin, különleges helyzetben emlékeztek meg Moszkvában a második világháború európai befejezéséről, az orosz erők pedig átlépték a határt a Harkivi/Harkovi területen. Sűrű volt tehát orosz szempontból a hét.

A Harkov körzetében megindult offenzíva már a Nyugaton és Ukrajnában beharangozott nagyszabású orosz támadás kezdete? Lesz-e egyáltalán elsöprő orosz offenzíva, avagy folytatódik a felőrlő taktika? Mi lehet a jelenlegi műveletek fő célja? Mi a helyzet a front többi szakaszain? Mit üzent a Győzelem Napján és a beiktatásán elmondott beszédeivel Vlagyimir Putyin? Mi várható az új elnöki ciklusban? Melyek az Oroszország előtt álló legnagyobb kihívások? Mi a helyzet az utódlással? Megkezdődik-e a politikai átmenet?

Egyebek mellett ezekről a kérdésekről beszélgetett Stier Gáborral, a #Moszkvatér alapító főszerkesztőjével a #Moszkvatér és az Ultrahang közös projektjének legújabb adásában Király Tamás, az Ultrahang műsorvezetője.

#moszkvatér a www.moszkvater.com és az Ultrahang közös műsora minden héten háromszor, általában hétfőn, csütörtökön és szombaton elérhető az Ultrahang csatornáján. De olvasóink megtalálják ezeket a műsorokat a portálunkon, és követhetnek bennünket a Facebookon, a Telegramon, és a Twitteren is.

MEGOSZTÁS

1961-ben született külpolitikai újságíró, elemző, publicista. A Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírója, a #moszkvater, a szláv világgal és a posztszovjet térséggel foglalkozó portál alapító főszerkesztője. Előtte 28 éven át a lap megszűnéséig a Magyar Nemzet konzervatív napilap munkatársa, 2000-től 2017-ig a külpolitikai rovat vezetője, majd a lap főmunkatársa. A lap utolsó moszkvai tudósítója. Érdeklődési területe a posztszovjet térség, emellett a globális folyamatok. Rendszeresen publikál külpolitikai folyóiratokban, írásai, interjúi időről időre megjelennek a közép- és kelet-európai sajtóban. A Putyin-rejtély (2000) című könyv szerzője, 2009-től a Valdaj Klub állandó tagja. A Metropolitan Egyetem kommunikáció szakának docense. A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület elnökségének a tagja.