//Medvegyev a nagy hármas kihívója
Danyiil Medvegyev a szenpétervári tenisztorna győzteseként pózol 2019. szeptember 22-én #moszkvater

Medvegyev a nagy hármas kihívója

MEGOSZTÁS

Nem más, mint a tenisz egyik legendája Andre Agassi dicsérte az új orosz csillagot

Danyiil Medvegyev a szenpétervári tenisztorna győzteseként pózol 2019. szeptember 22-én #moszkvater
Danyiil Medvegyev a szenpétervári tenisztorna győzteseként pózol 2019. szeptember 22-én
Fotó:EUROPRESS/OLGA MALTSEVA/AFP

Végképp megérkezett a férfi teniszezők legszűkebb elitjébe Danyiil Medvegyev, aki Wimbledon óta minden tornán legalább a döntőig jutott, és az öt fináléból kettőt meg is nyert: Cincinnatiben az első 1000-es tornagyőzelmét aratta, míg Szentpéterváron a hazai közönség előtt ért fel a csúcsra. Mindössze egy teniszező van, aki képes volt a nyáron kétszer is legyőzni őt, mégpedig a 19-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal, aki a Rogers Cup után a US Openen is jobbnak bizonyult nála.

„Medvegyev az elmúlt bő két hónapban 27 lejátszott mérkőzésből 24 alkalomból győztesen jött le a pályáról, nem csoda, hogy a korábbi világelső, Andre Agassi is benne látja a nagy hármas – Djokovics, Federer és Nadal – legnagyobb kihívóját”

„Valószínűleg ő a legjobb mozgású két méter közeli játékos, akit a teniszben valaha láthattunk, ugyanis a tenisz-intelligenciája is hihetetlenül magas. Már most jól érzi, mikor kell nyomást helyezni az ellenfélre, mikor kell egy kicsit agresszívvá válni, és mikor kell átengedni a másiknak a terepet, és hagyni, hogy ő rontson. Nem véletlen, hogy mindenki érdeklődését felkeltette” – mondta Agassi, aki Medvegyevhez hasonlóan szintén egy szezonon belül (1995) képes volt döntőbe jutni Washingtonban, Kanadában és Cincinnatiben is. A teniszrajongók most arra kíváncsiak, vajon a jövő héten kezdődő sanghaji 1000-es tornán folytatódik-e az ifjú orosz döbbenetes sorozata.

MEGOSZTÁS