//Mire készül Macron?

Mire készül Macron?

MEGOSZTÁS

A #moszkvater legfrissebb adásában elemeztük az orosz-ukrán háború és a nagyvilág legfontosabb híreit. Hol tart most a front? Milyen kihívásokkal küzd Ukrajna? Miről beszél a lengyel és a német külügyminiszter? Mi a válasz Macron kijelentéseire?

Ezen a héten sem volt nyugalom a világpolitikában. A háborúnemcsak folytatódott Ukrajnában, de az orosz erők magasabb fokozatba is kapcsoltak. Hol tart most a front? Milyen kihívásokkal küzd Ukrajna? Megérkeztek-e már a nyugati fegyverek? A lengyel és a német külügyminiszter eközben hallani sem akar arról, hogy tárgyaljon Putyinnal. Miért? Mikor jöhet el az ideje a diplomáciának? Emmanuel Macron megállíthatatlanul adja a nyilatkozatokat és ontja az ötleteket. Miért nem kell megijedni a sokszor meghökkentő kijelentések hallatán? Mit akar mindezzel Macron? Miért van mindebben logika, és milyen?

Erről és még sok más dologról beszélgetett a #moszkvatér alapító főszerkesztőjével Stier Gáborral a #moszkvater és az Ultrahang közös projektjének legújabb adásában Király Tamás, az Ultrahang műsorvezetője.

#moszkvatér a www.moszkvater.com és az Ultrahang közös műsora minden héten kétszer, általában hétfőn és szombaton elérhető az Ultrahang csatornáján. De olvasóink megtalálják ezeket a műsorokat a portálunkon, és követhetnek bennünket a Facebookon, a Telegramon, és a Twitteren is.

MEGOSZTÁS

1961-ben született külpolitikai újságíró, elemző, publicista. A Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírója, a #moszkvater, a szláv világgal és a posztszovjet térséggel foglalkozó portál alapító főszerkesztője. Előtte 28 éven át a lap megszűnéséig a Magyar Nemzet konzervatív napilap munkatársa, 2000-től 2017-ig a külpolitikai rovat vezetője, majd a lap főmunkatársa. A lap utolsó moszkvai tudósítója. Érdeklődési területe a posztszovjet térség, emellett a globális folyamatok. Rendszeresen publikál külpolitikai folyóiratokban, írásai, interjúi időről időre megjelennek a közép- és kelet-európai sajtóban. A Putyin-rejtély (2000) című könyv szerzője, 2009-től a Valdaj Klub állandó tagja. A Metropolitan Egyetem kommunikáció szakának docense. A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület elnökségének a tagja.