//Zelenszkij Davosban

Zelenszkij Davosban

MEGOSZTÁS

#moszkvatér és az Ultrahang közös projektjének legfrissebb adásában ezúttal az orosz-ukrán háború és a nagyvilág legfrissebb híreiről beszélgettünk. Szó volt a davosi Világgazdasági Fórumról, Zelenszkij látogatásáról, Ukrajna jövőjéről, és a német gazdatüntetéseket elterelő háborús hangulatkeltésről.

Az elmúlt napokban ismét Davosra, az 54. alkalommal megrendezett Világgazdasági Fórumra (WEF) figyelt a világ. A fórum idei mottója: A bizalom újjáépítése. A konferencián mások mellett felszólalt Bill Gates az egészségügy jövőjéről, Li Csiang kínai miniszterelnök az országában rejlő befektetési lehetőségekről, valamint közgazdászok mondtak jóslatot a globális gazdaság növekedéséről. S természetesen ott volt Volodimir Zelenszkij is, hogy a találkozóját kihasználva újra felkeltse a figyelmet az Oroszország inváziója elleni küzdelemre.

Miről szól a WEF? Mit szimbolizál Davos? Hogyan képzeli el a világot Klaus Schwab? Ha a globalisták és az államok feletti háttérhatalmak érdekeit képviseli Davos, akkor miért mennek el a fórumra a „globális Dél” képviselői is? Mit ért el Zelenszkij? Hogyan alakul 2024-ben az orosz-ukrán háború? Mi történik Németországban? Elhozhatják-e Olaf Scholz bukását a gazdatüntetések? Mi van az orosz veszély felnagyítását célzó, a harmadik világháború kitörésével riogató német retorika mögött? Miért festi az ördögöt a falra, és hiszterizál az összecsapással Oroszországgal a NATO?

Egyebek mellett ezekről a kérdésekről beszélgetett Stier Gáborral, a #moszkvatér alapító főszerkesztőjével a #moszkvater és az Ultrahang közös projektjének legújabb adásában Király Tamás, az Ultrahang műsorvezetője.

#moszkvatér a www.moszkvater.com és az Ultrahang közös műsora minden héten háromszor, általában hétfőn, csütörtökön és szombaton elérhető az Ultrahang csatornáján. De olvasóink megtalálják ezeket a műsorokat a portálunkon, és követhetnek bennünket a Facebookon, a Telegramon, és a Twitteren is.

MEGOSZTÁS

1961-ben született külpolitikai újságíró, elemző, publicista. A Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírója, a #moszkvater, a szláv világgal és a posztszovjet térséggel foglalkozó portál alapító főszerkesztője. Előtte 28 éven át a lap megszűnéséig a Magyar Nemzet konzervatív napilap munkatársa, 2000-től 2017-ig a külpolitikai rovat vezetője, majd a lap főmunkatársa. A lap utolsó moszkvai tudósítója. Érdeklődési területe a posztszovjet térség, emellett a globális folyamatok. Rendszeresen publikál külpolitikai folyóiratokban, írásai, interjúi időről időre megjelennek a közép- és kelet-európai sajtóban. A Putyin-rejtély (2000) című könyv szerzője, 2009-től a Valdaj Klub állandó tagja. A Metropolitan Egyetem kommunikáció szakának docense. A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület elnökségének a tagja.