//Válasz a rágalmakra

Válasz a rágalmakra

MEGOSZTÁS

#moszkvatér és az Ultrahang közös projektjének legfrissebb adásában ezúttal www.moszkvater.com főszerkesztője volt a vendég, aki a napokban kikérte a rá vonatkozó állambiztonsági adatokat a Történeti Levéltárból. Mi a tanulsága ennek az ügynek? Miért tanult Moszkvában? Voltak-e vele kapcsolatban beszervezési kísérletek, és róla készültek-e jelentések?

Miért is kértem ki a rám vonatkozó állambiztonsági adatokat a Történeti Levéltárból? Mi a tanulsága ennek az ügynek? Miért ilyen Magyarországon a vitakultúra? Hogyan kerültem Moszkvában, majd miért diplomáztam az ELTÉ-n? Voltak-e ott beszervezési kísérletek, és készültek-e rólam jelentések? Hogyan viszonyult hozzám a Kádár-rendszer? Miért előítéletesek a Moszkvában tanulókkal és az Oroszországgal foglalkozó sztereotípiák?

Egyebek mellett ezekről a kérdésekről beszélgetett Stier Gáborral, a #Moszkvatér alapító főszerkesztőjével a #Moszkvatér és az Ultrahang közös projektjének legújabb adásában Király Tamás, az Ultrahang műsorvezetője.

#moszkvatér a www.moszkvater.com és az Ultrahang közös műsora minden héten háromszor, általában hétfőn, csütörtökön és szombaton elérhető az Ultrahang csatornáján. De olvasóink megtalálják ezeket a műsorokat a portálunkon, és követhetnek bennünket a Facebookon, a Telegramon, és a Twitteren is.

MEGOSZTÁS

1961-ben született külpolitikai újságíró, elemző, publicista. A Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírója, a #moszkvater, a szláv világgal és a posztszovjet térséggel foglalkozó portál alapító főszerkesztője. Előtte 28 éven át a lap megszűnéséig a Magyar Nemzet konzervatív napilap munkatársa, 2000-től 2017-ig a külpolitikai rovat vezetője, majd a lap főmunkatársa. A lap utolsó moszkvai tudósítója. Érdeklődési területe a posztszovjet térség, emellett a globális folyamatok. Rendszeresen publikál külpolitikai folyóiratokban, írásai, interjúi időről időre megjelennek a közép- és kelet-európai sajtóban. A Putyin-rejtély (2000) című könyv szerzője, 2009-től a Valdaj Klub állandó tagja. A Metropolitan Egyetem kommunikáció szakának docense. A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület elnökségének a tagja.