//Dolgozik a krími légvédelem

Dolgozik a krími légvédelem

MEGOSZTÁS

Milyen fontos események történtek az elmúlt napon az ukrajnai harctéren? Hogyan áll az aktuális donbasszi orosz offenzíva, miként alakulhatnak az elkövetkező napok harcai? Kijev tényleg ellentámad? Az ukrajnai háború kapcsán a nyugati kutatóközpontok által is jegyzett, katonai elemzéssel és nyílt forrású hírszerzéssel – OSINT – foglalkozó orosz Rybar Telegram csatorna összefoglaló videója az ukrajnai háború augusztus 22-i eseményeiről.

▪️ Az orosz haderő a Szumi és Csernyigovi régiók határmenti területein állomásozó ukrán csapatösszevonásokra mért csapást.

▪️ A Harkov területén fekvő ukrán katonai létesítményeket több orosz rakétatámadás érte, többek közt egy, a város északkeleti részén található lőszerraktár is felrobbant.

▪️ Harkovtól északra aktív tüzérségi párbajok folynak Szvetlicsnoje, Pitomnyik és Petrovka települések térségében.

▪️ Szoledar esetében a Luganszki Népi Milícia egységeinek sikerült a délkeleti iparnegyedből kiszorítaniuk az ukrán csapatokat, a harcok immár a város lakott területein, illetve a Zalevszkoje utca mentén zajlanak. Szoledartól délnyugatra a harcok még mindig Bahmutszkoje faluért folynak.

▪️ Gorlovka térségében Zajcevo elfoglalását követően a harcok a szomszédos Majorszkaja vasútállomásért folynak.

▪️ Az ukrán haderő tovább folytatja a donyecki agglomeráció elleni tüzérségi belövéseket, többek közt Donyeck keleti részén is tűz ütött ki, míg Gorlovkában több helyi civil esett áldozatul a támadásoknak.

▪️ Donyecktől nyugatra a Népi Milícia egységei Sztaromihajlovka térségéből Nyevelszkoje falu irányába nyomulnak előre. Hosszabb tüzérségi előkészítést követően pedig a donyecki 100. dandár csapatai megkezdték a donyecki elkerülő mentén fekvő ukrán megerősített állások felszámolását.

▪️ Ukrán HIMARS támadás érte a herszoni Antonov hidat, illetve a kahovkai vízerőműhöz tartozó Dnyeper átkelőt. Az objektumokban helyreállítható károk keletkeztek, mindkettő esetében továbbra is lehetséges az átkelés.

▪️ A reggeli órákban orosz rakétatámadás érte az Odesszai területen található zatokai vasúti hidat, vélhetően az ukrán helyreállítási munkálatok megakadályozása érdekében. Továbbá a nyikolajevi Zelenodonszk térségében megsemmisült egy ukrán tüzérségi lőszerraktár.

▪️ A nap folyamán több alkalommal is működésbe lépett Szevasztopolban a Fiolent-fok térségébe telepített orosz légvédelem, amely a tenger felől érkező ukrán drónokat semmisített meg.

MEGOSZTÁS

1997-ben született, jelenleg is tanulmányait folytató nemzetközi kapcsolatok szakértő. Érdeklődési körének középpontjában Oroszország, az orosz fegyveres erők, az orosz és globális geopolitika, biztonságpolitika, valamint alapvetően a haditechnikával összefüggésben felmerülő témák állnak. Mindezeken túl aktívan figyelemmel kíséri a globális világrend fokozatos átalakulását. Diplomáját nemzetközi tanulmányok szakon szerezte, angolul, oroszul és németül beszél.