//Bahmuti orosz előrenyomulás

Bahmuti orosz előrenyomulás

MEGOSZTÁS

Milyen fontos események történtek az elmúlt napokban az ukrajnai harctéren? Meddig húzódhat még az ukrán ellentámadás? Miként alakulhatnak az elkövetkező napok harcai? Mikorra zárhatja körbe az orosz haderő Avgyejevkát? Esetleg Kijev kel át a Dnyeperen? Az ukrajnai háború kapcsán a nyugati kutatóközpontok által is jegyzett, katonai elemzéssel és nyílt forrású hírszerzéssel – OSINT – foglalkozó orosz Rybar Telegram csatorna összefoglaló videója az ukrajnai háború december 6-7-i eseményeiről.

▪️Heves harcok folynak a teljes ukrajnai érintkezési vonal mentén. Kupjanszk esetében az orosz csapatok folytatják előrenyomulásukat Szinykovka irányába, miközben az ukrán védők délebbre már a település elestére készülve újabb védelmi vonalakat építenek ki.

▪️Bahmut/Artyomovszk térségében az orosz csapatok egyszerre három irányban is támadást hajtanak végre. A déli frontszakasz mentén az orosz egységeknek sikerült elfoglalniuk a taktikai szempontból kiemelt 215.7 elnevezésű magaslatot Klescsejevkától északra, amely hozzájárulhat a nyáron elvesztett település visszafoglalásához.

▪️Bahmuttól északra és nyugatra az orosz légideszant csapatok folytatják támadásukat a berhovkai víztározó térségében. Jelenleg heves harcok folynak a Valjanovszkij kertészet területén felállított ukrán megerősített állásokért.

▪️Donyeck térségében folytatódik Avgyejevka és a hozzá tartozó kokszkombinát ostroma. Az északi front mentén az orosz csapatok a Novokalinovka és Petrovka környéki erdőséget tisztítják meg.

▪️Ezzel párhuzamosan az ukrán fegyveres erők napján Kijev erői tömeges támadásokat indítottak a donyecki lakónegyedek ellen. Az incidensben összesen négy civil halt meg, míg további harmincan szenvedtek különböző súlyosságú sérüléseket.

▪️Herszon térségében az ukrán haderő továbbra is a Krinki település térségében felállított hídfőállás kiszélesítésével próbálkozik, mindeddig sikertelenül. Az orosz precíziós bombázások és tüzérségi belövések következtében az ukrán tengerészgyalogosok súlyos veszteségeket szenvedtek el.

▪️Belgorodnál az ukrán haderő folyamatos támadásokat intéz a nemzetközileg is elismert orosz határmenti területek ellen. Több, mint 10 településről jelentettek károkat, ám szerencsére senki sem sérült meg.

MEGOSZTÁS

1997-ben született, jelenleg is tanulmányait folytató nemzetközi kapcsolatok szakértő. Érdeklődési körének középpontjában Oroszország, az orosz fegyveres erők, az orosz és globális geopolitika, biztonságpolitika, valamint alapvetően a haditechnikával összefüggésben felmerülő témák állnak. Mindezeken túl aktívan figyelemmel kíséri a globális világrend fokozatos átalakulását. Diplomáját nemzetközi tanulmányok szakon szerezte, angolul, oroszul és németül beszél.