//A magyar-orosz viszony vitái

A magyar-orosz viszony vitái

MEGOSZTÁS

Az Ultrahang legfrissebb adásában Stier Gábor, a moszkvater.com főszerkesztője és Pogrányi Lovas Miklós, az Axiómától voltak a vendégeink. Jelent-e veszélyt Magyarországra Oroszország és Ukrajna? Kárpátalja megszállt terület? Milyen bűnöket követtek el az oroszok a fronton? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat.

Furcsa vitának voltam a részese a minap. Beszélgető partnerem előbb megszállt területként beszélt Kárpátaljáról, majd megszerette Amerikát, végül a legrosszabb sztereotípiákat felmondva beleállt Oroszországba. Közben a magyar hadüzenetet a Szovjetuniónak Szamuelyék számlájára írta, az abortusz megjelenését pedig a nőket megerőszakoló szovjet katonákéra. Az ember csak kapkodta a fejét, és arra gondolt, hogy az orosz történelem tankönyv körüli vita jól megkavarta az egyes magyar jobboldaliak fejét. Hallgassák!

Egyebek mellett ezekről kérdésekről beszélgetett Stier Gáborral, a #moszkvatér alapító főszerkesztőjével a #moszkvater és az Ultrahang közös projektjének legújabb adásában Király Tamás, az Ultrahang műsorvezetője.

#moszkvatér a www.moszkvater.com és az Ultrahang közös műsora minden héten kétszer, általában hétfőn és szombaton elérhető az Ultrahang csatornáján. De olvasóink megtalálják ezeket a műsorokat a portálunkon, és követhetnek bennünket a Facebookon, a Telegramon, és a Twitteren is.

MEGOSZTÁS

1961-ben született külpolitikai újságíró, elemző, publicista. A Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírója, a #moszkvater, a szláv világgal és a posztszovjet térséggel foglalkozó portál alapító főszerkesztője. Előtte 28 éven át a lap megszűnéséig a Magyar Nemzet konzervatív napilap munkatársa, 2000-től 2017-ig a külpolitikai rovat vezetője, majd a lap főmunkatársa. A lap utolsó moszkvai tudósítója. Érdeklődési területe a posztszovjet térség, emellett a globális folyamatok. Rendszeresen publikál külpolitikai folyóiratokban, írásai, interjúi időről időre megjelennek a közép- és kelet-európai sajtóban. A Putyin-rejtély (2000) című könyv szerzője, 2009-től a Valdaj Klub állandó tagja. A Metropolitan Egyetem kommunikáció szakának docense. A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület elnökségének a tagja.