//Zelenszkij valódi arca
Stier - Ultrahang #moszkvater

Zelenszkij valódi arca

MEGOSZTÁS

#moszkvatér legfrissebb adásában az orosz-ukrán háború aktuális kérdéseiről beszélgettünk. Mi történik a fronton? Milyen Zelenszkij valódi arca? Mire lehet számítani a következő hetekben? Miért kihívás Európa számára a háború utáni Ukrajna?

Az ukrán frontokon viszonylagos csend honol. Ez a csend azonban viszonylagos, mert a Donbasszban folytatódik az orosz előrenyomulás, Zaporizzsja környékén pedig újabb ukrán ellentámadás készül. Közben a sajtó nem igazán háborodik fel azon, hogy orosz hadifoglyokat végeztek ki, Herszonban pedig kollaboránsnak vélt civileket aláztak meg, kínoztak meg, és talán ki is végeztek. De a Lengyelországba becsapódott ukrán légvédelmi rakéta utóélete is tanulságos már csak azért is, mert Zelenszkij öntörvényűsége kivágta a biztosítékot Washingtonban és Varsóban is. Mi várható még idén a frontokon? Miért keni el a sajtó az ukrán háborús bűnöket? Hogyan torzítja a média a valóságot, és mi ennek az oka? Mi van Herszonban az orosz kivonulás után? Melyek az eset legfőbb tanulságai? Miért rúgott öngólt Zelenszkij a Lengyelországba esett rakéta ukrán érintettségének tagadásával? Hogyan mutatta meg Zelenszkij az igazi arcát, és miért nem járt jól ezzel Ukrajna? Miért akarja az úgynevezett nem nyugati világ jobban a békét, mint a nyugatiak?

Erről és még sok más dologról beszélgetett Stier Gábor külpolitikai újságíróval, a www.moszkvater.com főszerkesztőjével a #moszkvater és az Ultrahang közös projektjének legújabb adásában Király Tamás, az Ultrahang műsorvezetője.

#moszkvatér a www.moszkvater.com és az Ultrahang közös műsora minden héten kétszer, általában hétfőn és szombaton elérhető az Ultrahang csatornáján. De olvasóink megtalálják ezeket a műsorokat a portálunkon, és követhetnek bennünket a Facebookon, a Telegramon, és a Twitteren is.

MEGOSZTÁS

1961-ben született külpolitikai újságíró, elemző, publicista. A Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírója, a #moszkvater, a szláv világgal és a posztszovjet térséggel foglalkozó portál alapító főszerkesztője. Előtte 28 éven át a lap megszűnéséig a Magyar Nemzet konzervatív napilap munkatársa, 2000-től 2017-ig a külpolitikai rovat vezetője, majd a lap főmunkatársa. A lap utolsó moszkvai tudósítója. Érdeklődési területe a posztszovjet térség, emellett a globális folyamatok. Rendszeresen publikál külpolitikai folyóiratokban, írásai, interjúi időről időre megjelennek a közép- és kelet-európai sajtóban. A Putyin-rejtély (2000) című könyv szerzője, 2009-től a Valdaj Klub állandó tagja. A Metropolitan Egyetem kommunikáció szakának docense. A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület elnökségének a tagja.