//Putyin csecsen szövetségese
Ultrahanglead #moszkvater

Putyin csecsen szövetségese

MEGOSZTÁS

A #moszkvater és az Ultrahang közös projektjének legújabb adásában Ramzan Kadirovról beszélgetünk. Putyin csecsen szövetségese sokszor sok mindent mondott az orosz-ukrán háború kitörése óta. De ki is ő valójában? Miért lett birodalmibb a birodalomnál? Milyen harcosok a „kadirovcik”?

Ramzan Kadirov az orosz-ukrán háború talán legismertebb influenszere. Az orosz oldalon mindenképpen. Kimondja azt, amit mások nem mernek, vagy nem akarnak. S nemcsak kimondja, de ő igazi nagyotmondó. Játszik, tudatosan provokál, és láthatóan élvezi, amit csinál. Telegram csatornájának a Kadirov­_95-nek már közel három millió követője van. De ki is Ramzan Kadirov? S kik azok a „kadirovcik”? Mit keresnek Ukrajnában? Milyen csecsenek vannak a front másik oldalán? Mi köze ehhez a csecsen integrációs modellnek? Mi a lojalitás ára? Erről beszélgetett Stier Gábor külpolitikai újságíróval, a www.moszkvater.com főszerkesztőjével és Hidegkuti Konstantinnal, a #moszkvatér munkatársával, katonai szakértővel a #moszkvater és az Ultrahang közös projektjének legújabb adásában Király Tamás, az Ultrahang műsorvezetője.

#moszkvatér a www.moszkvater.com és az Ultrahang közös műsora minden héten kétszer, általában hétfőn és szombaton elérhető az Ultrahang csatornáján. De olvasóink megtalálják ezeket a műsorokat a portálunkon, és követhetnek bennünket a Facebookon, a Telegramon, és a Twitteren is.

MEGOSZTÁS

1961-ben született külpolitikai újságíró, elemző, publicista. A Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírója, a #moszkvater, a szláv világgal és a posztszovjet térséggel foglalkozó portál alapító főszerkesztője. Előtte 28 éven át a lap megszűnéséig a Magyar Nemzet konzervatív napilap munkatársa, 2000-től 2017-ig a külpolitikai rovat vezetője, majd a lap főmunkatársa. A lap utolsó moszkvai tudósítója. Érdeklődési területe a posztszovjet térség, emellett a globális folyamatok. Rendszeresen publikál külpolitikai folyóiratokban, írásai, interjúi időről időre megjelennek a közép- és kelet-európai sajtóban. A Putyin-rejtély (2000) című könyv szerzője, 2009-től a Valdaj Klub állandó tagja. A Metropolitan Egyetem kommunikáció szakának docense. A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület elnökségének a tagja.