//Nem Putyin áll Prigozsin halála mögött?
Ultrahanglead #moszkvater

Nem Putyin áll Prigozsin halála mögött?

MEGOSZTÁS

A #moszkvatér és az Ultrahang közös projektjének legfrissebb adásában ezúttal arról beszélgettünk, hogy mi áll Prigozsin halálának hátterében?

Prigozsin halála és a Wagner lefejezése ismét felbolygatta a kedélyeket Moszkvában. Mi történt valójában? Baleset vagy merénylet? Mi okozhatta a robbanást? Kinek állt érdekében Prigozsin kiiktatása? Putyinnak? Sojgunak? Az ukránoknak? Netán Amerikának? Hogy jön ide az afrikai szál? Milyen következményei lehetnek a történteknek? Mi lesz a Wagnerrel?

Egyebek mellett ezekről kérdésekről beszélgetett Stier Gáborral, a #moszkvatér alapító főszerkesztőjével és Hidegkuti Konstantinnal a portál munkatársával, katonai szakértőjével a #moszkvater és az Ultrahang közös projektjének legújabb adásában Király Tamás, az Ultrahang műsorvezetője.

#moszkvatér a www.moszkvater.com és az Ultrahang közös műsora minden héten kétszer, általában hétfőn és szombaton elérhető az Ultrahang csatornáján. De olvasóink megtalálják ezeket a műsorokat a portálunkon, és követhetnek bennünket a Facebookon, a Telegramon, és a Twitteren is.

MEGOSZTÁS

1961-ben született külpolitikai újságíró, elemző, publicista. A Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírója, a #moszkvater, a szláv világgal és a posztszovjet térséggel foglalkozó portál alapító főszerkesztője. Előtte 28 éven át a lap megszűnéséig a Magyar Nemzet konzervatív napilap munkatársa, 2000-től 2017-ig a külpolitikai rovat vezetője, majd a lap főmunkatársa. A lap utolsó moszkvai tudósítója. Érdeklődési területe a posztszovjet térség, emellett a globális folyamatok. Rendszeresen publikál külpolitikai folyóiratokban, írásai, interjúi időről időre megjelennek a közép- és kelet-európai sajtóban. A Putyin-rejtély (2000) című könyv szerzője, 2009-től a Valdaj Klub állandó tagja. A Metropolitan Egyetem kommunikáció szakának docense. A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület elnökségének a tagja.