//Ledobják-e az atomot az oroszok?
Ultrahang Hidegkuti Konstantin #moszkvater

Ledobják-e az atomot az oroszok?

MEGOSZTÁS

A #moszkvater és az Ultrahang közös projektjének legújabb adásában a Moszkvában által bejelentett taktikai atomfegyverzetet magába foglaló hadgyakorlatról, a Zelenszkij és egyéb ukrán politikai szereplők ellen kiadott orosz elfogatóparancsokról, Zelenszkij lehetséges belső konkurenciájáról, valamint természetesen a fronthelyzetről beszélgettünk.

Hivatalosan válaszul a nyugati csapatok lehetséges ukrajnai megjelenésére, valamint az általános Oroszországgal szemben alkalmazott retorikára, Moszkva váratlanul a nem stratégiai – azaz taktikai – atomfegyverzetet magába foglaló hadgyakorlatot jelentett be a Déli Katonai Körzet területén.

„Utóbbi azért is számít meglepetésnek, mivel eddig a taktikai atomfegyverzet alkalmazása hagyományosan a nagy stratégiai hadgyakorlatok – Vosztok, Zapad, Centr, Kavkaz – részeként és nem önállóan került elő”

Persze mindebből még nem kell azonnal arra következtessünk, hogy akkor Moszkva atomfegyverzet bevetését tervezné az ukrajnai háborúban. Viszont azt már nem lehet kizárni a lehetséges opciók közül, hogy Moszkva megkezdi az atomfegyverzettel ellátott egységek járőröztetését akár az ukrajnai, akár a nemzetközileg oroszként elismert területeken.

Egyáltalán milyen eszközök tartoznak bele a taktikai atomfegyverek kategóriájába? Mekkora esélye van a taktikai atomfegyverek ukrajnai bevetésének? Le lehet váltani vajon Zelenszkijt és ez a Nyugatnak érdekében áll? Milyen esetleges politikai konkurenciával nézhet szembe Zelenszkij? Valóban ott vannak a francia katonák Ukrajnában? Várható-e az elkövetkező időkben a nyugati csapatok megjelenése? Mi a helyzet a frontokon?

Egyebek mellett ezekről kérdésekről beszélgetett Hidegkuti Konstantinnal, a #moszkvatér állandó szerzőjével a #moszkvatér és az Ultrahang közös projektjének legújabb adásában Thuróczy Richard, az Ultrahang műsorvezetője.

#moszkvatér a www.moszkvater.com és az Ultrahang közös műsora minden héten háromszor, általában hétfőn, szerdán és szombaton elérhető az Ultrahang csatornáján. De olvasóink megtalálják ezeket a műsorokat a portálunkon, és követhetnek bennünket a Facebookon, a Telegramon, és a Twitteren is.

MEGOSZTÁS

1997-ben született, jelenleg is tanulmányait folytató nemzetközi kapcsolatok szakértő. Érdeklődési körének középpontjában Oroszország, az orosz fegyveres erők, az orosz és globális geopolitika, biztonságpolitika, valamint alapvetően a haditechnikával összefüggésben felmerülő témák állnak. Mindezeken túl aktívan figyelemmel kíséri a globális világrend fokozatos átalakulását. Diplomáját nemzetközi tanulmányok szakon szerezte, angolul, oroszul és németül beszél.