//Keményebb fellépést várnak Putyintól
Ultrahanglead #moszkvater

Keményebb fellépést várnak Putyintól

MEGOSZTÁS

A #moszkvater és az Ultrahang közös projektjének legújabb adásában az orosz-ukrán front friss hírei, a háború eszkalálódásának lehetséges irányai mellett szó esik arról, hogy az ukrán ellentámadás lelassulása, a frontokon tapasztalható viszonylagos csendben mivel foglalkozik a média. Fellángolt például az információs háború a tömegsírok körül. De beszéltünk az azeri-örmény konfliktusról, valamint Vlagyimir Putyin megítéléséről a Sanghaji Együttműködés Szervezetének üzbegisztáni találkozóján.

A #moszkvater és az Ultrahang közös projektjének legújabb adásában Stier Gábor külpolitikai újságíróval, a moszkvater.com főszerkesztőjével, és a #moszkvater állandó szerzőjével, Hidegkuti Konstantin katonai szakértővel Király Tamás, az Ultrahang műsorvezetője beszélgetett. Méghozzá arról, hogy ismét magasabb fokozatra kapcsolt az információs háború, így ahogy az várható volt, a fősodor médiában a középpontba kerültek a háborús bűncselekmények. Közben az energetikai infrastruktúra támadásával eszkalálódik a háború. E tekintetben egyik oldalon sincsenek nagyon már morális gátak. Szó esett arról is, hogy milyen kapcsolat van az azeri-örmény konfliktus fellángolása és az ukrajnai háború között, valamint miként hat Oroszország globális pozícióira a háború kimenetele. Ennek kapcsán beszéltünk a Sanghaji Együttműködés Szervezetének szamarkandi csúcstalálkozójáról, az úgynevezett nem nyugati világ perspektíváiról, formálódásáról.

#moszkvatér a www.moszkvater.com és az Ultrahang közös műsora minden héten kétszer, általában hétfőn és szombaton elérhető az Ultrahang csatornáján. De olvasóink megtalálják ezeket a műsorokat a portálunkon, és követhetnek bennünket a Facebookon, a Telegramon, és a Twitteren is.

MEGOSZTÁS

1961-ben született külpolitikai újságíró, elemző, publicista. A Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírója, a #moszkvater, a szláv világgal és a posztszovjet térséggel foglalkozó portál alapító főszerkesztője. Előtte 28 éven át a lap megszűnéséig a Magyar Nemzet konzervatív napilap munkatársa, 2000-től 2017-ig a külpolitikai rovat vezetője, majd a lap főmunkatársa. A lap utolsó moszkvai tudósítója. Érdeklődési területe a posztszovjet térség, emellett a globális folyamatok. Rendszeresen publikál külpolitikai folyóiratokban, írásai, interjúi időről időre megjelennek a közép- és kelet-európai sajtóban. A Putyin-rejtély (2000) című könyv szerzője, 2009-től a Valdaj Klub állandó tagja. A Metropolitan Egyetem kommunikáció szakának docense. A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület elnökségének a tagja.