//Ismét lövik Energodart

Ismét lövik Energodart

MEGOSZTÁS

Milyen fontos események történtek az elmúlt napokban az ukrajnai harctéren? Hogyan áll az aktuális orosz donbasszi offenzíva? Miként alakulhatnak az elkövetkező napok harcai? Herszon feladása után vajon Zaporozsje ellen fordul Kijev? Az ukrajnai háború kapcsán a nyugati kutatóközpontok által is jegyzett, katonai elemzéssel és nyílt forrású hírszerzéssel – OSINT – foglalkozó orosz Rybar Telegram csatorna összefoglaló videója az ukrajnai háború november 20-i eseményeiről.

▪️ A hétvége folyamán az ukrán alakulatok folytatták a határ menti Belgorodi terület elleni tüzérségi támadásokat. A belövések során két helyi lakos sérült meg Nyizsnij Olsanyec faluban.

▪️ A Brjanszki területen az ukrán haderő rakéta-sorozatvetőkkel támadta Szuzemka teleülést. A támadás során egy transzformátor alállomás és egy iskola sérült meg.

▪️ A sztarobelszki front mentén tovább folytatódnak a harcok Kupjanszk térségében. Az összevont ukrán rohamcsapatok sikertelen támadást kíséreltek meg a Kiszlovka településen állomásozó orosz helyőrség ellen.

▪️ Liman térségében az orosz haderő tömeges tüzérségi támadást mért az ukrán alakulatok kitelepüléseire. A folyamatos orosz támadások következtében az ukrán parancsnokság nem tud elegendő állományt összevonni egy Kremennaja elleni offenzíva megkezdéséhez.

▪️ Zaporozsjéban az orosz haderő ukrán katonai létesítményekre mért csapást. A támadások során egy lőszerraktár, valamint a ehlyi Motor Szics hajtóműgyár több üzeme is megsemmisült.

▪️ Szintén a zaporozsjei front mentén az ukrán parancsnokság folytatja a csapatösszevonásokat Orehov térségében. Elképzelhető, hogy a közeljövő folyamán az ukrán haderő megpróbálkozik a Vasziljovka-Tokmak vonal áttörésével, valamint az energodari atomerőmű visszafoglalásával.

▪️ Az energodari atomerőmű esetében ismét jelentős tüzérségi támadás érte a létesítményt. Több tüzérségi gránát illetve rakéta az elhasznált fűtőelemek tárolói közelében csapódott be, de radioaktív szennyezéssel járó balaset szerencsére mindeddig nem történt.

MEGOSZTÁS

1997-ben született, jelenleg is tanulmányait folytató nemzetközi kapcsolatok szakértő. Érdeklődési körének középpontjában Oroszország, az orosz fegyveres erők, az orosz és globális geopolitika, biztonságpolitika, valamint alapvetően a haditechnikával összefüggésben felmerülő témák állnak. Mindezeken túl aktívan figyelemmel kíséri a globális világrend fokozatos átalakulását. Diplomáját nemzetközi tanulmányok szakon szerezte, angolul, oroszul és németül beszél.