//Bajban a volt maláj first lady
Okszana Vojevogyina 2015-ben #moszkvater

Bajban a volt maláj first lady

MEGOSZTÁS

Bíróságon folytatódik a volt maláj király és az orosz szépségkirálynő meseszerűen meseszerűen indult házassága.

Okszana Vojevogyina 2015-ben #moszkvater
Okszana Vojevogyina 2015-ben
Fotó:EUROPRESS/Ekaterina Chesnokova/Sputnik

Még a trónról is lemondott orosz feleségéért a maláj király, nyolc hónapi házasság után azonban elváltak. Azóta fél év sem telt el, és V. Muhammad már fenyegeti volt feleségét, a 2015-ben a Miss Moszkva címet elnyerő Okszana Vojevogyinát. A 26 éves szépségkirálynő azzal fordult Moszkvában a rendőrséghez, hogy ismeretlenek megfenyegették. A modellt volt férje azzal vádolja, hogy megcsalta őt. Kiáll amellett is, hogy a házasságkötésük után hat hónappal született fiuknak, Leonnak nem ő az apja. Vojevogyina mindezt tagadja, és a havi 24 ezer fontos feleségtartás mellett drága lakást követel Moszkvában, és házat Londonban. A modell most azzal fordult a hatóságokhoz, hogy egy ismeretlen megfenyegette, veszélyben van a fia, amennyiben nem áll el a pertől és nem mond le követeléseiről.

„Pedig minden úgy indult, mint a mesében”

Az akkor már egy éve Malajzia trónján ülő, egyébként az extrém sportokat, az autókat és laza utcai viseletet szerető, Nagy-Britanniában diplomázott V. Muhammad egy órakiállításon ismerkedett meg a 25 éves modellel. Vojevogyina az iszlám hitre is áttért férje kedvéért, rá másfél évre pedig fényes esküvőn össze is házasodtak. Idén januárban aztán a 49 éves király váratlanul, még jóval ötéves mandátumának lejárta előtt lemondott a trónról. Állítólag azért, mert a királyi ház hivatalosan nem erősítette meg a 25 éves szépségkirálynő és a maláj uralkodó házasságkötését, ezért aztán kellett megválnia a legfőbb szultán címétől. A nyár elején fiuk született, ám a király és a szépségkirálynő ekkor már váltak. Mint mondják, a modell korábbi intim felvételei miatt.

„S mint az ilyenkor lenni szokott, Kelantan szultánja ezután kígyót-békát kiabál volt feleségére”

Hibának nevezte, hogy elvette, és nem akarja fiának ismerni gyermeküket sem. A világias szultánnak hirtelen eszébe jutottak a szépségkirálynőről korábban készült intim képek is. Fizetni sem akar volt feleségének, aki aligha azért kötötte hozzá – még ha egy rövid időre is – az életét, hogy csak úgy, minden nélkül lelépjen. A nagy hatalmú exkirály, aki jelenleg az 1,7 milliós Kelantan tartomány szultánja most fenyegetőzik, és alighanem nem most olvasunk utoljára erről az álomsztorinak induló házasság utóéletéről. Ha jól sejtjük, a következő hír az apasági teszt körüli hercehurca lesz.

MEGOSZTÁS

1961-ben született külpolitikai újságíró, elemző, publicista. A Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírója, a #moszkvater, a szláv világgal és a posztszovjet térséggel foglalkozó portál alapító főszerkesztője. Előtte 28 éven át a lap megszűnéséig a Magyar Nemzet konzervatív napilap munkatársa, 2000-től 2017-ig a külpolitikai rovat vezetője, majd a lap főmunkatársa. A lap utolsó moszkvai tudósítója. Érdeklődési területe a posztszovjet térség, emellett a globális folyamatok. Rendszeresen publikál külpolitikai folyóiratokban, írásai, interjúi időről időre megjelennek a közép- és kelet-európai sajtóban. A Putyin-rejtély (2000) című könyv szerzője, 2009-től a Valdaj Klub állandó tagja. A Metropolitan Egyetem kommunikáció szakának docense. A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület elnökségének a tagja.