//Növekvő feszültség
Ultrahang Hidegkuti Konstantin #moszkvater

Növekvő feszültség

MEGOSZTÁS

A #moszkvater és az Ultrahang közös projektjének legfrissebb adásában az ukrajnai háború aktualitásaival, az ukrán határ mentén felvonult orosz Iszkander ballisztikus rakéták kérdésével, valamint az egyre inkább eldurvuló határ menti lengyel gazdatüntetésekkel foglalkoztunk.

Avgyejevka elestét követően alaposan felbolydultak az ukrajnai események. Ugyanis az összképet nézve a hadászati kezdeményezéssel rendelkező orosz fél kihasználva a Donyeck elővárosában elért sikereit egyszerre indított kisebb támadásokat az ugledari és zaporozsjei szektorok mentén. Mindez nem meglepő, mivel azáltal, hogy Kijev a rendelkezésre álló erőforrásainak döntő hányadát Avgyejevka védelmére, majd a kivonuló csapatok biztosítására csoportosította át, a többi szektor óhatatlanul védtelenebbé vált.

„Ám ezzel párhuzamosan a herszoni fronton még korai az öröm, ugyanis az orosz védelmi miniszter állításával szemben a Krinki településnél felállított ukrán hídfő továbbra is létezik”

Persze egyre kisebb jelentőséggel, mivel egyszerűen október óta nem volt képes Kijev kiszélesíteni az általa ellenőrzött területeket tartósan, miközben a talaj- és terepviszonyok következtében egyszerűen nem lehet eredményes védműveket építeni a Dnyeper partjain.

Mi köze van a határmenti lengyel gazdatüntetéseknek az ukrán fegyverszállításokhoz? Hogyan folytatódhatnak az orosz műveletek? Miért telepít állítólagosan Moszkva Iszkander ballisztikus rakétákat az ukrán határ térségébe?

Egyebek mellett ezekről kérdésekről beszélgetett Hidegkuti Konstantinnal, a #moszkvatér állandó szerzőjével a #moszkvatér és az Ultrahang közös projektjének legújabb adásában Longauer András, az Ultrahang műsorvezetője.

#moszkvatér a www.moszkvater.com és az Ultrahang közös műsora minden héten háromszor, általában hétfőn, csütörtökön és szombaton elérhető az Ultrahang csatornáján. De olvasóink megtalálják ezeket a műsorokat a portálunkon, és követhetnek bennünket a Facebookon, a Telegramon, és a Twitteren is.

MEGOSZTÁS

1997-ben született, jelenleg is tanulmányait folytató nemzetközi kapcsolatok szakértő. Érdeklődési körének középpontjában Oroszország, az orosz fegyveres erők, az orosz és globális geopolitika, biztonságpolitika, valamint alapvetően a haditechnikával összefüggésben felmerülő témák állnak. Mindezeken túl aktívan figyelemmel kíséri a globális világrend fokozatos átalakulását. Diplomáját nemzetközi tanulmányok szakon szerezte, angolul, oroszul és németül beszél.