//Mire készül Oroszország?
Ultrahang Hidegkuti Konstantin #moszkvater

Mire készül Oroszország?

MEGOSZTÁS

A #moszkvatér és az Ultrahang közös projektjének legfrissebb adásában ezúttal az Ukrajna felett kialakuló nyugati politikai felhőkről, a harcterek aktuális állapotáról, az elkövetkező hetek-hónapok lehetséges fejleményeiről, valamint az izraeli-palesztin harcok újraindulásáról beszélgettünk.

Bár a harctéren minimálisan, az Ukrajnát körülvevő politikai légkörben annál inkább zajlanak az események, főképp a nyugati segélyszállítmányok lehetséges jövőjét illetően. Igaz ez Európára is, de leginkább az Egyesült Államokra, ahol a republikánus többségű alsóház határvédelmi és migrációs kérdésekhez köti a 2024-re Ukrajnának szánt majdnem 62 milliárd dolláros katonai segély folyósításának elfogadását. A pénzügyi-külpolitikai kérdések belpolitikai célokra való felhasználása egyáltalán nem újdonság Washingtonban sem és élhetően végül mindkét oldal álláspontjából engedve valamilyen kompromisszumban állapodik meg.

„Továbbra is még korai lenne azt hinni, hogy háború rövidesen véget ér vagy a Nyugat kifarolna Ukrajna mögül”

A harctéri eseményeket tekintve Moszkva aktivizálta magát az összes jelentősebb szektor mentén Kupjanszktól Bahmuton és Avgyejevka-Marjinkán át egészen Herszonig. A kezdeményezés egyértelműen Moszkvához került át, amit jeleznek a Bahmut/Artyomovszk környéki sikerek is, ahol az elsődleges cél a nyár óta elvesztett déli területek visszaszerzése, majd ezt követően akár egy további offenzíva Csaszov Jar irányába.

A donyecki agglomeráció esetében mind Avgyejevka, mind Marjinka ostrománál elsődleges cél a nagyjából 25 kilométeres biztonsági sáv létrehozása, amellyel jelentősen lecsökkenhet a Donyeck elleni ukrán tüzérségi belövések intenzitása.

Mi várható az és végéig és azt követően az ukrajnai harctéren? Mi történik Gázában? Milyen módszerek vannak az alagútharcászatra? Lángba borulhat-e a Közel-Kelet vagy inkább csak kollektív ökölrázást láthatunk?

Egyebek mellett ezekről kérdésekről beszélgetett Hidegkuti Konstantinnal, a #moszkvatér állandó szerzőjével a #moszkvatér és az Ultrahang közös projektjének legújabb adásában Longauer András, az Ultrahang műsorvezetője.

#moszkvatér a www.moszkvater.com és az Ultrahang közös műsora minden héten háromszor, általában hétfőn, csütörtökön és szombaton elérhető az Ultrahang csatornáján. De olvasóink megtalálják ezeket a műsorokat a portálunkon, és követhetnek bennünket a Facebookon, a Telegramon, és a Twitteren is.

MEGOSZTÁS

1997-ben született, jelenleg is tanulmányait folytató nemzetközi kapcsolatok szakértő. Érdeklődési körének középpontjában Oroszország, az orosz fegyveres erők, az orosz és globális geopolitika, biztonságpolitika, valamint alapvetően a haditechnikával összefüggésben felmerülő témák állnak. Mindezeken túl aktívan figyelemmel kíséri a globális világrend fokozatos átalakulását. Diplomáját nemzetközi tanulmányok szakon szerezte, angolul, oroszul és németül beszél.