//Horvát hős edzi a szerb világelsőt
Djokivic és Ivanisevic edzése Wimbledonban 2019. június 30-án #moszkvater

Horvát hős edzi a szerb világelsőt

MEGOSZTÁS

A 15-szörös Grand Slam-győztes Novak Djokovics felkérte Goran Ivanisevicet, hogy edzőként segítse a pályafutását. A sport ismét megmutatta, magasabb szinten áll, mint az egymással acsarkodók, a másik megsemmisítésére esküdők.

Djokivic és Ivanisevic edzése Wimbledonban 2019. június 30-án #moszkvater
Djokivics és Ivanisevic edzése Wimbledonban 2019. június 30-án
Fotó:atptour.com

Mindig is tudtuk, hogy kizárólag a sport lehet az, ami képes olyan csodákra, amire más kategóriák nem. Hiszen a jugoszláv állam szétbomlása, valamint a népirtásokkal fűszerezett szerb-horvát háborúk után nem sokan gondolták volna, hogy valaha az életben a legnagyobb egyetértésben képes lesz együtt dolgozni egy szerb és egy horvát.

„Az egyetemes sport aztán most megmutatta, igenis felül lehet emelkedni minden emberi gyarlóságon, gyűlölködésen”

Ennek legutóbb az éppen most zajló wimbledoni tornán láthattunk jó példát. Ugyanis a horvátok nemzeti hőse, Goran Ivanisevic – aki 2001-ben diadalmaskodott a füves szentélyben – csatlakozott a jelenlegi világelső szerb Novak Djokovics edzői stábjához, hogy a tanácsainak köszönhetően a 15-szörös Grand Slam-győztes további trófeákat tudjon megnyerni. Ivanisevic a szerb újságíróknak elmondta, ez hatalmas megtiszteltetés a számára. A horvát ászkirály már csatlakozott is Djokovics stábjához, és saját szemével látta a szerb első győztes meccsét Wimbledonban.

„A felkérés igencsak meglepett, hiszen egyrészt még játszom a Senior Touron, másrészt pedig egyéb elfoglaltságaim is vannak. Éppen ezek miatt nem tudtam már a füves pályás felkészülése első napján csatlakozni Novakhoz. Ha egy embert az aktuális világelső hívja, akkor ezt mindennél fontosabbnak kell, hogy tekintse. Természetesen én is mindent megteszek annak érdekében, hogy ne csak az első héten tudjam őt segíteni a tanácsaimmal” – jelentette ki Ivanisevic, aki korábban több wimbledoni döntős, Marin Cilic és Milos Raonic pályafutását segítette.

„Djokovics és az edzői stábját vezető Marián Vajda választotta ki, és kérte fel a horvát sztárt a feladatra. Az első edzések alapján Ivanisevic úgy érzi, ez a kapcsolat akár hosszú távú, eredményes együttműködés is lehet”

„Jó érzés, hogy nem a szimpátia, hanem az alapján választottak ki, hogy úgy vélik, tudok segíteni, még eredményesebbé tudom tenni Novak játékát. Korábbról ismerjük egymást, de eddig mindig a háló másik oldalán álltam edzőként. Az első közös edzéseken már megbeszéltük, miként tudom úgy megváltoztatni a játékát itt Wimbledonban, hogy még sikeresebb legyen, képes legyen megvédeni a címét. Mentálisan ő az egyik, ha nem a legjobb játékos a mezőnyben, aki képes elviselni az esélyesség terhét. Ez az első közös tornánk, ez alatt folyamatosan megismerjük egymást, aztán majd döntünk a hogyan továbbról” – közölte Ivanisevic.

Djokovic is a legnagyobb tisztelettel beszélt a közös munkájukról, fel sem merült benne az, hogy egy szerb és egy horvát nem dolgozhat egymással a legnagyobb egyetértésben. Az már az első wimbledoni meccsén észrevehető volt, hogy egyrészt felvezető torna nélkül is remek formában van, másrészt már a német Kolschreiber ellen jóval többször ment fel a hálóhoz, mint azt korábban megszokhattuk.

MEGOSZTÁS