//Elejtett mondatok I.
Volodimir Zelenszkij kilép a Downing street 10 ajtaján, miután Boris Johnsonnal tárgyalt 2020. október 8-án #moszkvater

Elejtett mondatok I.

MEGOSZTÁS

A politikusok beszélnek, néha sokat is. Így van ez rendjén. Ám, ha az újságíró leles egy mondatot, egy jellemzőt, amire úgyis azt fogják mondani, hogy a kontextusból kiragadták, nem ő a bűnös. Csak észrevette.

Volodimir Zelenszkij kilép a Downing street 10 ajtaján, miután Boris Johnsonnal tárgyalt 2020. október 8-án #moszkvater
Volodimir Zelenszkij kilép a Downing street 10 ajtaján, miután Boris Johnsonnal tárgyalt 2020. október 8-án
Fotó:EUROPRESS/Kate Green/Anadolu Agency

Csak egy mondat. Higgyék el, néha csak egy mondat kell ahhoz, hogy lássuk a lényeget. Nézzük is meg, hiszen ha belegondolunk ebbe a mondatba, akkor például megértjük az ukrán politika lényegét. Az államelnök Volodimir Zelenszkij londoni tárgyalásai után – találkozott az MI6 vezetőjével, Richard Moore-ral is – azt mondta, hogy

„a brit felderítés kész pénzelni a független ukrán sajtót”

Gratulálunk!

MEGOSZTÁS

1961-ben született külpolitikai újságíró, elemző, publicista. A Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírója, a #moszkvater, a szláv világgal és a posztszovjet térséggel foglalkozó portál alapító főszerkesztője. Előtte 28 éven át a lap megszűnéséig a Magyar Nemzet konzervatív napilap munkatársa, 2000-től 2017-ig a külpolitikai rovat vezetője, majd a lap főmunkatársa. A lap utolsó moszkvai tudósítója. Érdeklődési területe a posztszovjet térség, emellett a globális folyamatok. Rendszeresen publikál külpolitikai folyóiratokban, írásai, interjúi időről időre megjelennek a közép- és kelet-európai sajtóban. A Putyin-rejtély (2000) című könyv szerzője, 2009-től a Valdaj Klub állandó tagja. A Metropolitan Egyetem kommunikáció szakának docense. A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület elnökségének a tagja.